banner78
banner25

Komşu'da itlaflar başladı!

Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı’ndan (BABH) yapılan açıklamada Haskovo (Hasköy) bölgesinde iki çiftlikte kuş gribi salgını saptandığı bildirildi.

Bölgede bulunan büyük çiftlikler hastalıktan etkilendi. Çiftliklerde 100 bin civarında kümes hayvanı insancıl yöntemlerle itlaf edilecek.

BABH Bölge Müdürü Georgi İliev’in ifadesine göre salgınları ortadan kaldırmaya yönelik acil önlemler almak için emir verildi.

İliev, "Klinik muayeneler yapılacak ve eğer şüphe varsa örnekler alınacak. Hastalığın etkilediği bölgeden kümes hayvanların pazarlanması ve hareketi yasaklandı. Kümes hayvanların itlaf edilmesinin ardından tutuldukları yerlerde temizlik ve dezenfeksiyon yapılacaktır” diye izah etti.

Yeni bir salgın olmazsa bir ay sonra çiftliklerde yeniden kümes hayvan yetiştirilmesine izin verilecektir.

İliev,” Özellikle bu tür virüs kümes hayvanları tüketicileri için tehlikeli değildir. Nadir durumlarda hafif bir grip benzeri belirtiler oluşabilir. Bu sadece enfekte olan kümes hayvanları ile doğrudan temas halinde olabilir” diye belirtti.

Uzman, yerel makamların, çiftlik sahiplerinin ve avcıların dikkatli olmaları ve vahşi hayvan cesetleri fark ederlerse göçmen kuşların hareketi kısıtlanamayacağından hemen haber vermeleri çağrısında bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30