banner137
banner25

Komşu baklavaya dayanamıyor!

Türk lirasının değer kaybetmesi sonrasında Edirne’ye akın ederek alış veriş çılgınlığı yaşayan Yunan ve Bulgar vatandaşları baklava alımında rekora imza atıyor.

Özellikle büyük alış veriş mağazalarından yaptıkları alış verişlerle Türkiye’nin seçkin mağazalarının yaşanan krize rağmen en yüksek ciroyu yapmasını sağlayan Yunan ve Bulgar vatandaşları kent ekonomisine ciddi katkı sağlıyorlar.

Hafta sonları 30 bin civarında turistin ilimize giriş yaptığı dikkate alındığında bu sayının Edirne esnafına olan katkısı da şüphesiz dikkat çekiyor.

Bulgaristan vatandaşlarının Türk baklavasına olan hayranlıkları ise baklava satışı yapan dükkanlar önünde ciddi kuyruklar yaşanmasına neden oluyorlar.

Baklava imalatçıları satışlardan son derece memnun olduklarını ifade ederken günlük ortalama 2 ton baklavanın Edirne’de satıldığını tahmin ettiklerini belirttiler.

Bir Bulgar vatandaşının 2-3 kilogram baklava aldığını ve ülkesindeki tanıdıklarına da hediye olarak mutlaka baklava aldıklarını belirten imalatçılar “Edirne’de ortalama 30-40 civarında baklava satışı yapan iş yeri var.50-60 kg’den aşağı satış yapan yok. Bu da 2 tona baklava yapıyor”diyerek satışların bereketli olduğundan bahsettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30