banner137
banner25

Klarnet festivali düzenlenecek!
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ''Sanat ve sanatçılarımıza hak ettikleri değeri, düzenlediğimiz etkinliklerle göstermeye çalışıyoruz'' dedi.
Sedefçi, yaptığı yazılı açıklamada, belediye tarafından 25-27 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak 1. Uluslararası Klarnet Festivali'nin hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.
Sedefçi, festival kapsamında konferanslar, 'Klarnet' konulu resim sergisi, Klarnet Karnavalı, Genç Klarnetçiler Yarışması, Edirne Klarnetçiler Konseri, Senfonik Klarnet Konseri gibi pek çok renkli etkinliğin yanı sıra 3 gün boyunca dünya ve ülke çapındaki en ünlü klarnet virtüözlerinin gece konserleriyle performanslarını sergileyeceklerini belirtti.
Edirne'nin en eski tarihi caddesi olan Saraçlar Caddesi'nde kurulacak olan dev sahnede verilecek klarnet konserlerine Serkan Çağrı, Hüsnü Şenlendirici, Yarım Dünya Hasan ve İstanbul Klarnet Korosu'nun yanı sıra Bulgaristan'dan Ivo Papazoz, Yunanistan'dan Vassilis Saleas ve Stavros Pazarentsis katılacağını vurgulayan Sedefçi, şöyle devam etti:
''Serhat kenti Edirnemizi festivaller şehri yapma yolunda çok ciddi adımlar attık. 651'incini kutlayacağımız Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerimiz artık Edirnemizle özdeşleşmiştir. Kırkpınar festivalimiz öncesinde bu yıl 2'ncisini 7, 8, 9 ve 10 Haziran 2012 tarihlerinde yapacağımız 2.Uluslararası Bando ve Ciğer Festivalimiz ve Mayıs ayı içerisinde ilkini düzenleyeceğimiz 1. Uluslararası Klarnet Festivali ve 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlediğimiz Kakava Festivalimiz ile serhat kentimiz adeta festivaller şehri olmuştur.
Edirne Belediyesi olarak, ülkemizin hazine sandığı niteliğindeki ve Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmış anıt kentimizde sanat ve sanatçılarımıza hak ettikleri değeri düzenlediğimiz etkinliklerle göstermeye çalışıyoruz. Edirne Belediyesi olarak, sanattan spora her alanda ciddi adımlar atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.''
Klarnet Festivali projesinin fikir babası olan Serkan Çağrı da ''Yurt dışında çeşitli örnekleri olan bu festivali en çok hak eden ülkelerden biriyiz. Ülkemiz müziğinde sıkça kullanılan ve son dönemde oldukça rağbet gören bu enstrüman için uluslararası bir festival düzenlenmesi fikrime Edirne Belediyesi destek verdi'' dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30