banner78
banner25

Kızılay’ın 56 bin dolarlık tekneleri ne oldu?

TÜRK Kızılay’ı Edirne Şubesi tarafından olası sel felaketlerinde mahsur kalanları kurtarmak, doğal afet ve kazalar dışında kentin tanıtımı için kullanımı amacıyla alınan 12’şer kişilik 2 tekne depolarda adeta çürümeye terk edildi.

2016 yılında Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay tarafından alınan ve 56 bin dolar’a mal olduğu belirtilen teknelerin “ha bugün ha yarın” suya indirilmesi planlanırken,planların teknelerden önce suya düştüğü görüldü.

Yaşanan nehir taşkınlarında mağdur olan vatandaşların kurtarma iddiasıyla alınan ancak tatlı suda ilerleme kabiliyeti olmayan teknelerin Türk Telekom’a ait depolarda 3 yıldır beklediği görüldü.

2017 yılında suya indirilmesi planlanan iki adet teknenin 12 kişi kapasiteli olduğu ve kurtarma teknesinden ziyade turistik amaçlı gezi teknesi olduğu biliniyor.Oldukça lüks olan teknelerin Kızılay üzerinden alınarak sözde kurtarma teknesi olarak kamuoyuna açıklanması ve bu yönde kullanılmaması eleştiri konusu olurken, bu konuda yetkililerden açıklama yapılmaması akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda gelen eleştiriler üzerine açıklama yapan Kadir Çakay “ Belediye başkanımız nehir kenarında bir liman hazırlayacak. Bu tekneyle ilgi aynı zamanda gezi planlarımız var. Teknelerin en kısa sürede nehre indirilerek (2017) Mayıs ayında Meriç Nehri'nde gezi turlarına başlayacaklar”demişti.

Nehir yatağı ve çevresinde yapılan düzenleme sonrasında “suya inecekler mi inmeyecekler mi?”sorularını yeniden akıllara getiren tekneler için yeni bir açıklama yapılması ve akıbetlerinin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Teknelerin Kızılay için çalışacağını o dönem belirten Çakay “Kızılay'a bir işletme kurarak buradan gelir sağlamak istiyoruz. Teknelerin en büyük özelliği sığ suda bile gitmesidir. Yaz aylarında Meriç Nehrinin debisinin düşmesinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı tekne olarak bu modeli seçtik. Konuyla ilgili belediye başkanımız da destek veriyor. Nisan-Mayıs aylarında Meriç Nehri kenarında belediye konuk evinin sağında ve solunda gezileri 12'şer kişilik gruplarla yapacağız. En kısa zamanda 2 tekneyle Edirne turizminde hizmete başlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Teknelerin bazı formüller üretilerek alındığını ancak evdeki hesabın çarşıya uymadığını belirten bazı kiler ise bu konuda Kızılay’ın göz göre göre zarar uğratıldığını iddia ettiler.Başkan Kadir Çakay o dönem gelen eleştiriler üzerine “Bu benim kendi projemdi ama arkadaşlarla görüşerek bu projeyi Kızılay'a lanse ettik.Bu projede başarısızlık söz konusu olursa ben Kadir Çakay olarak tekrar aynı şartlarda almayı taahhüt ediyorum. Kesinlikle o konuda Kızılay'a bir zararı yok. Başarılı olacağını düşünüyoruz, olmaması için bir sebep yok. Kiraya verilmeyerek, Kızılay bünyesinde iktisadi işletme kurulup, çalışacak personel sözleşmeli olarak Kızılay bünyesinde alınacak. Tekneler için kaptana ve yardımcısına ihtiyacımız var, çalışmalarımız devam ediyor”demişti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30