banner78
banner25

Kişi başı 10 bin auro!

Bulgaristan’ın özel tv kanalı BTV’nin haberine göre Bulgaristan -Türkiye sınırını korumakla görevli polislerin yasa dışı göçmen kaçakçılığı için alınan tüm tedbirlere rağmen rüşvet alarak göçmen kaçakçılığına göz yumduklarını ortaya koydu.

Habere göre sınır devriyesi görevi yapan görevli polisler Türk tarafından gelecek olan kaçakları geçirecek kılavuzlarla Bulgaristan tarafında sınıra yakın bölgelerdeki yerleşim alanlarında kafelerde görüşerek anlaşmaya varıyor.Alınan rüşvet karşılığında anlaşma sağlanırken nöbette oldukları saatlerin ve yerin kollanmasına özen gösteriliyor.Kişi başı 100-200 avro’ya anlaşılan kılavuzlarla sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyenler belirlenen yere getirilerek buradan geçişleri sağlanıyor.

Bir itirafçının anlatımlarına yer verilerek yapılan habere göre görevli polislerle anlaşma sağlansa bile asıl yöneticilere göçmen başına 10 bin auro ödeme yapıldığına dikkat çekiyor.

Sınır polis yöneticileri daha çok Suriye, İran, İrak ve başka ülkelerin içinde faaliyet gösteren organize suç şebekesi üyesi olan göçmen gruplarıyla işbirliği içinde hareket ediyorlar.

Bu tür gruplar sınır polis yöneticilerinin himayesi altında kamyon dolusu olarak sınırdan geçiriyorlar.

Resmi verilere göre ise alınan tüm tedbirlere rağmen yasa dışı göçte bir önemli ölçüde artış gözlendiği ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30