banner137
banner25

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Tencere kaynamazsa hükümet gidicidir!"

Yaşanan ekonomik krizin yarattığı etkileri sahada incelemek ve çıkacak sonuçları CHP Genel Merkezince raporlanmasını sağlayacak çalışmanın aktörleri bugün Edirne’deydi.

Kırklareli CHP milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun il olarak Edirne’de görevlendirilmesi üzerine yapılan saha çalışmasının ilk startı Edirne yerel basınıyla bir araya gelerek başladı.

CHP Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve CHP Edirne İl başkanı Fevzi Pekcanlı’nında katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu “Tencere kaynamazsa hükümet gidicidir. Aynı şu an AKP – MHP’de olduğu gibi. Bir an önce gitsinler ya da ülkede CHP’nin vermiş olduğu önerilere bir an önce kulak versinler”dedi.

Ankara’dan ayağını tozu ile Edirne’ye gelerek çalışmasına başlayan iki milletvekili ilk olarak gazetecilerle bir araya geldi.Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu“Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye’nin gerçek sorunlarıyla haşır neşir oluyo”diyerek başladığı konuşmasında “Yaratılan suni gündemleri bir kenara iterek halkın sorunlarını gündeme taşımaya ve bundan sonra sürekli bu gündemi tartışmaya, çözümleri hükümetle paylaşmaya hazırız. Bu yüzden 1 haftadan beri her türlü boşlukta 81 ilimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun haricindeki tüm milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları, MHK üyeleri dahil herkes sahada. Kimisi Edirne’de kimisi Batman’da. Konumuz kobilerin sorunları”diyerek yaptığı girişin ardından sözü Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’ya verdi.

Vecdi Gündoğdu konuşmasında “Bilindiği üzere belli bir süre önce esnaflarla ilgili CHP Genel Merkezi bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın neticesinde esnaflarla ilgili yapmış olduğumuz sunumlar, temaslar sonucunda sorunları bizzat kendilerinden almıştık. Bunları daha sonra gruba teslim ederek neler yapılacağının hepsi ortaya çıktı. Aynı zamanda CHP yarın öbür gün yapacağı çalışmalarında envanterine girmiş oldu. Sadece envantere girmedi. Başta yerel basın olmak üzere hem ulusal kanallarda hem ulusal basında da yer buldu. En azından biz orada hükümete de yardımcı olmak istedik. Niye? Esnafın şu sorunu bu şekilde çözülür diye ana muhalefet olarak o görevi yapma hazzını yaşadık. O sorunlara yönelik hükümet tarafından bir adım atıldı mı?”dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun KOBİ’ler üzerinden yola çıkarak araştırma yapın talimatı verdiğini belirten Gündoğdu; “Türkiye’de 3.5 milyon civarında kobi var. Bunlar ciddi anlamda da bizim bel kemiğimizi oluşturuyor. Bilindiği üzere mevzuatımızda 250 kişiden az insan çalıştıran ve 125 milyon Lira’dan daha az satışı olan yerleri kobi olarak görüyoruz. Baktığımızda Türkiye’de ciddi anlamda kobilerde çalışan var. Kobilerin Türkiye’deki toptancı payı %53. Yine kobilerin Türkiye’de üretimi %56. Yine kobiler Türkiye’de yatırımların %53’ünü kapsıyor. Yine kobiler Türkiye’deki istihdamın %76’sını sağlayan yerler. Ücretli çalışanları %70’i kobilerde çalışıyor. Türkiye ihracatının %56’sını kobiler karşılıyor. Düşündüğümüzde bir ülkenin hem bel kemiği hem omuriliği ülkeyi ayakta tutan yerdir. Kobiler sıkıntılı. Kobilerle ilgili neler yapabiliriz? Bugün sahada direkt olarak kendilerinden, Ticaret ve Sanayi Odalarına ziyaret yaparak onların da bilgi birikimlerinden yararlanarak bunları ortaya çıkaracağız. Ayın 28’ine kadar CHP grubuna teslim edip muhasebesi yapılıp tekrar çıkacak. Ulusal basınla paylaşılıp en azından hükümetin bundan sonra yapacağı hal hareket ne ise kobiler üzerinde yapması gerekenleri de ana muhalefet olarak biz ortaya koyacağız”dedi.

Türkiye’de Psikolojik zaaf yaşandığını ileri süren Milletvekili Gündoğdu “psikolojik sorun yaşayan bir ülke haline geldik. Herkesin kimyası bozuldu. Çünkü yokluk var, ekonomik krizler var. Geçmişte gençliğimizde herhangi bir şekilde rahatsızlandığımızda hastanelere gittiğimizde psikolojik servislerinin önünden geçerken birkaç kişiyi tek tük görürdük. Şimdi maalesef psikolojik tedavi gören birçok kişi görmeye başladık. Bunlar Türkiye’nin gelmiş olduğu noktanın bir göstergesidir. Müthiş bir huzursuzluk, işsizlik, birbiriyle bağdaşmayan davranışlar maalesef Türkiye’yi bu hale getirdi. Yasalarla veya diğer işlerle baktığınızda Meclis tamamen itibarsızlaştırıldı. Devre dışı bırakıldı. Bütün her şey sadece bir kişinin iki dudağı arasından çıkan olaylara bırakılmış durumda. Bunun Türkiye Cumhuriyeti’nde olmaması gerekiyor”dedi.

TUİK verilerinden yola çıkarak açıklamasına devam eden Gündoğdu “Zaten istatistik ve TÜİK raporlarını açtığınızda nereye dokunursanız dokunun hem de kendi düzenlemeleri olmasına rağmen tamamen Türkiye’deki memnuniyetsizliği ifade eden her türlü algıyı ve olayı yaşıyorsunuz. Bir yandan diyorsunuz ki Türkiye’de enflasyon 11.6’dır. Böyle rakamları ortaya koyuyorsunuz. TÜİK de bunları açıklamış diyorsunuz. Öbür taraftan da elektrik, doğalgaz, benzin gibi şeylerde yılda en az %50 ila %60 arasında zam yapıyorsunuz. Sokaktan geçen 10 yaşındaki bir çocuğu çevirin. Bir ülkede temel olan her şeye %50 - %60 zam geliyorsa o ülkenin enflasyonu %11 midir diye sorun. Çocuk bile size güler. Geldiğimiz nokta ne kadar kötü durumda olduğumuzun göstergesi. Bir taraftan da saraya baktığınızda şöyle bir algı var. Türkiye’de her şey güllük gülistanlık. Siz niye bağırıyorsunuz? Biz işleri gayet iyi yürütüyoruz algısı yaratılmaya çalışılıyor. Aşağıdaki tabanla yukarıdaki tavan arası tamamen kopmuş. Orada sanki zamkla oturtmuşlar oradan kalkmamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu iş bitti. Önümüzdeki sürece baktığımızda AKP artık yok. Çünkü geçmişte de bu böyle olmuştur. Tencere kaynamazsa hükümet gidicidir. Aynı şu an AKP – MHP’de olduğu gibi. Bir an önce gitsinler ya da ülkede CHP’nin vermiş olduğu önerilere bir an önce kulak versinler. Bizim istediğimiz bu. Çünkü hala kulaklarını tıkamışlar, gözlerini kapatmışlar, duymuyorlar, görmüyorlar”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30