banner78
banner25

Kırbiç “hiç kimse Trakya çiftçisinin ağırbaşlılığını hantallık olarak görmesin! Efendiliğini de aptallık zannetmesin”dedi.

Trakya Birlik 188 nolu Tarım Satış Kooperatifi’nin 17 Kasım 2018 günü yapılacak olan seçimleri için geri sayım başladı.Yapılacak seçimlere aday olarak şu ana kadar iki ismin çalışma yaptığı ve bu isimlerden mevcut kooperatif başkanı Şafak Kırbiç ilk açıklamayı yaparak adaylığını resmen açıklamış oldu.

Bin 713 üyesi bulunan ancak yapılacak olan seçimlerde kriterleri tutan bin 208 üyenin oy kullanacağı seçimler öncesinde basın toplantısı düzenleyerek aday olduğunu duyuran Şafak Kırbiç seçimlerde bu defa iddialı olduğunu aldığı destek ile açıkça gösterdi.

Ziraat Odası binasında düzenlenen basın tanıtım toplantısına çok sayıda üyenin katılması dikkat çekti.Dürüst ve çalışkan kişiliği ile bilinen ve her daim üreticinin sesi olarak Trakya Birlik bünyesinde faaliyetleri ile güven kazanan Kırbiç “hiç kimse Trakya çiftçisinin ağırbaşlılığını hantallık olarak görmesin! Efendiliğini de aptallık zannetmesin”dedi.

Adeta gövde gösterisi niteliğinde olan toplantıda Kooperatifçiliğin önemine değinen Kırbiç “ben ve ekip arkadaşlarıma ortaklarımızın sahip çıkması bizleri sevindirmektedir.Bizler ortaklarımızın bize olan güveninin göz önünde bulundurarak,tekrar bu göreve aday olmaya karar verdik.Ben hiçbir siyasi partinin adayı değilim.Hiçbir adamında adayı değilim.Ben Trakya Birlik ortaklarının ve Edirne kooperatifinin adayıyım.Kurucu ortaklarımın sırtında çuval ile çiçek getirerek bugünlere getirdikleri bu kuruma sahip çıkmak boynumun borcudur.Kooperatifimizin 17 Kasım 2018 günü yapılacak olan seçimlerinden sonra Ocak 2019’da yapılacak olan Trakya Birliğin birlik yönetim kurulu üyeliğinde adayım”dedi.

Basın toplantısında konuşan ev sahibi Edirne Ziraat Odası başkanı Cengiz Yorulmaz konuştu.Yorulmaz konuşmasında Kırbiç ile beraber olduklarını ifade ederek Türk çiftçisinin içinde bulunduğu durumu özetledi.Girdi maliyetlerinin yüksek olduğundan ve üreticinin tarımdan tamamen uzaklaşmak üzere olduğundan söz eden Yorulmaz hükümeti uyararak “gümrük vergilerinin düşürülmesi ve ithalatın önünün açılması üreticiyi bitirir”dedi.Yorulmaz açıklamasında “bugün Ticaret Borsası’nda ayçiçeği fiyatlarının nerelere düştüğünü hepimiz görmekteyiz.Trakya Birlik alımı durdurduktan sonra ayçiçeği fiyatları hızla düşmekte.Burada Trakya Birliğin aleyhine olan sonuçlarda var.Trakya Birlik bir kooperatif.Alamam diyemiyor.Taahhüt alıyor çiftçilerden ve bu taahhütü de almak zorunda.Bugün 400 bin ton ayçiçeği aldı.400 bin ton çiçeğinde parasını ödedi.Neyle ödedi? Yüksek fiyatla ödedi.Bugün fiyatlar geri düştü.Burada ki en büyük kusurlardan birisi siyasi iktidarın gümrük vergileri ile oynaması.En büyük sıkıntılarımızdan birisi gümrük vergilerinin düşük olması.yüzde 27 olan gümrük vergisi şu an yüzde 13’e düşürülmüştür.Biz artık bitme noktasına geldik.Geçen yıl 80 kuruş olan gübre bu yıl 2 TL oldu.Geçen yıl 5 TL olan mazot 6.5 TL oldu.Geçen yıl 1 TL olan ilaç bu yıl 3 TL oldu.Bütün masraflarımız yüzde yüz ile 200 arasında arttı.Biz artık üretimden uzaklaşma noktasına geldik.Bu yıl buğdaydan uzaklaşma var.Bu yıl ekim yüzde 20 dolayında azalacak.Ekilen buğdayda da kalite ve verim düşük olacak”diyerek hükümeti bu konuda önlem almaya çağırdı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30