banner137
banner25

Kimin hatası?

Kovid-19 Koronavirüsü salgınının önlenmesi ve bu salgının yayılmaması için yoğun çaba sarf eden devletin ilgili birimlerini yanında yapılan çalışmalardan istifade etmeye çalışanlarında olması şaşkınlık yarattı.

Alınacak tedbirler ve uygulaması konusunda Edirne Valiliği uhdesinde oluşturulan kurulun görüş ve önerileri doğrultusunda hareket eden vatandaş ve iş yerleri verilen talimatları harfiyen uygularken yaşanan bir gerçek aymazlığın bu kadarına pes dedirtti.

Oluşturulan komisyonda gündeme gelen iş yerlerine el hijyeni dağıtılması konusunda çalışma başlatan komisyon tedariği yapılan el hijyenlerini bakkal,büfe ve esnaf odasına kayıtlı iş yerlerine dağıtmaya başladı.

Dağıtılan 250 ml’lik antibakteriyel el jelini Edirne Valiliği İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Resmi Kontrol Raporu ile teslim eden yetkililer akıllarda durgunluk verecek bir hataya imza atarak bu kadarına da pes dedirtti.

Rapora göre esnafa dağıtılan el jeli için “Koronavirüs tedbirleri kapsamında Valilik tarafından oluşturulan komisyonun aldığı kararlar ile ilgili bilgilendirme amaçlı denetim yapılmıştır.Uyulmadığı takdirde 5442 sayılı kanun ve 1593 sayılı Umum Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddesi gereğince yasal işlem uygulanacaktır”deniliyor.

Dağıtılan el jeli üzerinde yaptığımız araştırmada,ürünün yerli ürün olduğu anlaşılırken ürünün üzerine yapıştırılan üç değişik etiketi olması dikkatlerden kaçmadı.Bu ve benzer üretim yerlerini denetlemekle yükümlülüğü bulunan kurumun Tarım İl Müdürlüğü olması ve dağıtanlarında aynı kurum elemanları olması ve böyle bir malzeme dağıtımının yapılması konusunda karar alanın da Edirne Valiliği olması şaşkınlık yarattı.

Bahse konu el jeli şişesin üzerinde yer alan orijinal etikette son kullanma tarihi 2011 yılı yazarken,üzerine yapıştırılan bir başka etikette,Ocak 2019 yazdığı ve yine onunda üzerine yaptırılan bir başka etikette ise üretim tarihinin 15.02.2020 olduğu,tavsiye edilen tüketim tarihinin ise 15.02.2022 olduğu yazıyor.Böylesi bir hatanın nasıl yapıldığı ve denetimi yapılmadan nasıl piyasaya sürüldüğü merak konusu olurken,firma yetkilisi ile yaptığımız görüşmede içinde bulunan jelin acil olarak istendiği,ellerinde şişe olmadığı için eski şişeleri kullandıklarını ve etiketlerde yapılan hatadan dolayı ürünün eski bir ürünmüş gibi algılandığı savunması yapıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eray ergit 4 yıl önce

Yalan külliyen yalan...Eski malları ittiydiler...

banner30