banner137
banner25

Kene yok ama dikkat!
Edirne Halk Sağlığı Müdür Vekili Ayşegül Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin (KKKA) insanlara kenelerin bulaştırdığını ve ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olduğunu belirterek, '''Ateş, halsizlik, üşüme, titreme, baş ağrısı, yaygın kas ağrısı, yüzde ve gözlerde kızarıklık, bulantı, kusma ve ishal belirtilerinden en az ikisi varsa beklemeksizin bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz'' uyarısında bulundu.
Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, hastalığın, hayvanların üzerinden çıplak elle kene toplanması, patlatılması veya ezilmesi, kanında mikrop bulunan hayvanların kan, idrar gibi vücut sıvılarına çıplak elle dokunmakla ya da bu hastalık bulaşan kişiden tükürük, idrar ve kan gibi vücut sıvılarına temas etmekle bulaşabildiğini anlattı.
Hastalığın belirtilerinin, genellikle 1-3 gün içinde, en fazla 9 gün içerisinde çıkabileceğini, bu nedenle insanların kendisini takip etmesi gerektiğini ifade eden Doğan, ''Ateş, halsizlik, üşüme, titreme, baş ağrısı, yaygın kas ağrıları, yüzde ve gözlerde kızarıklık, bulantı, kusma ve ishal belirtilerinden en az ikisi varsa beklemeksizin bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz'' ifadelerine yer verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30