banner137
banner25

Kazasız günü yok!

Edirne’de bulunan ve araçların seyrettiği birçok kavşak, gerek imar hataları gerekse sürücü hatalarının getirdiği sebeplerden dolayı kazalara davetiye çıkartıyor.

Hemen hemen her gün bir kazanın yaşandığı kavşaklarda sürücülerin geçiş önceliği kurallarını bilmemesi veya kavşaklarda yapılan düşüncesizce düzenlemelerden dolayı binlerce liralık hazine zararı ve yaralamalı hatta ölümlü trafik kazaları meydana geliyor.

Kıyık caddesi üzerinde bulunan orta refujun zamanında kişilerin isteği üzerine bir bütün halinde gitmemesi ve sokak ve caddelerin bazılarına girişi kolaylaştırsın diye açık bırakılması kazaların en büyük davetçisi olarak karşımıza çıkıyor.İşaret levhalarına uyulmaması,konulan işaret levhalarının sökülmesi veya kavşak içlerine park yasağı olmasına rağmen araç parkı yapılması gibi birçok etkenin rol aldığı kavşaklarda maalesef her gün bir kaza ve sonrasında tartışma yada büyük olaylar yaşanıyor.

Kıyık caddesi üzeri Mustafa Bük sokak ile Yıldız köşk sokağın kesiştiği noktada her gün bir kazanın yaşaması mahalle sakinlerini bezdirmiş durumda.Verilen çok sayıda dilekçeye rağmen somut bir çözüm üretemeyen yetkililer bir noktadan sonra olan kazaları sadece seyretmeyi yetinmekle kalmışlar.

Bu cadde üzerinde oturan vatandaşların ilgili kurumlardan bekledikleri ise sadece gerekli tedbirleri almak veya refuju aralıksız olarak yukarıya kadar çıkarmak.Kıyık caddesi sonunda bulunan dönel kavşağın işlevinin bu olduğunu belirten vatandaşlar “zamanında belediye bu refuju yaparken bazı belediye meclis üyeleri ile sözü geçen kişilerin araya girmesi neticesinde refuju aralıklı yaptı.Buda kazalara ve tartışmalara davetiye çıkarttı.En basitinden MOBESE konulan yerler bile refuj yapılmış olsaydı boşuna konmamış olacaktı.Çok ayıda olayın yaşandığı ve polisin yoğun olarak çalıştığı Menzilahır mahallesinde bile bir malı çalan sırra kadem basıyor.Eğer refuj tek parça olsa olayın failleri daha çabuk ve kolay bulunur.MOBESE’lerde her cadde ve sokak başına konmamış olurdu” dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30