banner137
banner25

Kaşelere AB ayarı!

Havalimanı ve gümrük kapılarında polis tarafından kullanılan kaşelere AB ayarı geliyor.

Sınır kapılarında kullanılan ve yurt dışına giriş çıkışlarda pasaportun sayfalarına polis tarafından basılan yuvarlak kaşelerin yerini dört köşe ve otomatik kaşeler alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından konulacak uygulama ile 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile yeni kaşelerin gümrük kapılarında ve hava limanlarında kullanılmaya başlanacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre bugüne kadar pasaport sayfalarına basılan kaşelerin pasaport polisi tarafından basıldığı,ancak kullanılan kaşenin yuvarlak olmasından dolayı sayfalar üzerine düzenli basılamadığını,bununda yurt dışına giriş yapan kişinin pasaport kontrolünde sorunlar yarattığını belirten yetkililer AB uyumlu yeni kaşelerin sınır kapılarına kullanılmak üzere gönderildiğini kaydettiler.

Yeni kaşelerin Bulgaristan ve Yunanistan polisinin sınır kapılarında kullandığı kaşelerin aynısı olacağı, kaşelerin pasaport üzerine basılması durumunda tarih ve diğer bilgilerin daha okunaklı ve sıralı basılmasını sağlayacağı ifade edildi.

Yeni kaşelerde mürekkep akması,bulaşması gibi bir sorun yaşanmazken mühürlerin sıralı ve düzgün basılması için AB’nin bu yönde talebi olduğu belirtildi.Bir sayfaya 6 veya 8 kaşenin basılarak mühür vurulacağını belirten yetkililer bu sayede pasaport defterinin de sağlıklı kullanılmasının sağlanacağını ifade ettiler

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30