banner78
banner25

Kapıda 220 TL,memlekette 110 TL!

Yurtdışına çıkacak kişiler için şart koşulan PCR testindeki yığılmaları önlemek için Sağlık Bakanlığı 81 il müdürlüğüne genelge göndererek yeni bir uygulama başlattı.

Gümrük kapılarında oluşturulan PCR testi merkezlerinde alınan numunelerin uzun kuyruklara neden olması ve bekleme sürelerinin uzaması sonrasında bakanlık bir dizi yeni tedbir getirdi.

110 TL ücret karşılığında vatandaş yabacı ayrımı olmaksızın gümrük kapıları başta olmak üzere,Halk Sağlığı merkezleri ve hastanelerde yapılan testlerin uzun bekleyişlere neden olması üzerine bakanlık bu defa memleketlerinde PCR testi yaptırmanın yolunu açtı.Memleketlerinden yola çıkacak veya yaşadıkları şehirde PCR testi yaptıracak olan kişilerin 110 TL ödeyeceklerini sınır kapısında test yaptıracakların ise 220 TL ödeyeceklerini genelgede belirten bakanlık bu sayede yığılmalarında önüne geçmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde alınan numuneleri Trakya Üniversitesi Laboratuarına gönderen ve çıkan sonuçları E-nabız üzerinden alan vatandaşlar yaşanan arızadan dolayı bir süreliğine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Laboratuarından gelen sonuçları beklemek zorunda kalıyorlardı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni alınan cihazın Trakya Üniversitesi Laboratuarına gönderilmesi üzerine test sonuçları yeniden 48 saat içinde teslim edilmeye başlandı.

Bulgaristan tarafının yapılan testlerin sonuçlarını PDF olarak E-Nabız’dan alınan çıktıyla İngilizce görmek istemesi ve ıslak imza araması büyük sorun yaratırken,Bulgaristan tarafı ile yapılan görüşmeden sonra bu şartın aranmadığı ve kişinin gümrük kapısında kendi el yazısı ile alınan test sonucunu gösterir kağıdın üzerine “bu test sonucu tarafıma aittir” diyen ad ve soyadının yazıldığı beyanı vererek imzalamasının yeterli olduğu belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30