banner78
banner25

Kakava Şenlikleri, UNESCO'ya hazırlanıyor
Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, yaptığı açıklamada, Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Şenlikleri'nin UNESCO Kültür Mirası'na girmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.
Edirne'deki Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri'nin diğer illerde yapılan şenliklere göre daha renkli olduğunu ifade eden Özcan, ''Tunca Nehri, bu şenliklerin içinde önemli bir obje olarak yer alıyor. Sarayiçi mevkisinde yakılan Kakava ateşiyle başlayan şenliklerin sabahında, herkes nehir kenarına gidiyor. Bazı vatandaşlar ellerinde su kaplarıyla yüzlerini yıkarken, genç kızlar ise gelinlik veya en yeni elbiselerini giyerek davul zurna eşliğinde oynuyor. Bazıları ise şafak vaktinde günahlardan arınmak, zinde kalmak ve yılın bereketli, bolluk içinde geçmesi için yüzüyor'' şeklinde konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca şenliklerin geçen yıl ilk kez kayıt altına alındığını hatırlatan Özcan, UNESCO heyetinin şenliklerde inceleme yaptığını bildirdi.
Özcan, UNESCO'nun yayınladığı Kültürel Miras Listesi'ni takip eden önemli bir kitle bulunduğuna dikkati çekerek, şenliklerin listeye alınmasıyla kente gelen turist sayısının artacağını vurguladı.
''UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girmesi, bu kültürel mirasın daha sonraki nesillere aktarılması açısından çok önemli'' diyen Özcan, şenliklerin dünyaya hitap edeceğini sözlerine ekledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30