banner78
banner25

Kakava ateşi yine sembolik olarak yakılacak!

Bin 400 yıllık geçmişe sahip olan Kakava ateşi pandemi nedeniyle bu yılda sembolik olarak yakılacak.

Her yıl Edirne Sarayiçi alanında yakılan ateş geçen yıl olduğu gibi bu yılda pandemi koşulları nedeniyle protokol katılımıyla sembolik olarak yanacak.

Roman vatandaşlar tarafından bin 400 yıldır geleneksel olarak yakılan Kakava ateşi bu yılda 5 Mayıs 2021 tarihinde saat 10:30’da Sarayiçi’nde Edirne Valisi Ekrem Canalp,Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikri Ocak tarafından 3 ton meşe odunu kullanılarak sembolik olarak yanacak.

2018 yılı Ocak ayı’nda Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’ne alınmış ve 2018 yılından bu yana büyük bir coşku ve katılımla kutlanmaktaydı.Edirne’nin Selimiye, Kırkpınar ve Ebru Sanatı’ndan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 4. eseri olarak yerini alan Kakava ve Hıdırellez şenlikleri bu yıl Korona virüs gölgesinde sembolik olarak kutlanacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30