banner78
banner25

Kakava ateşi sağanak yağış altında yakıldı!

Kakava - Hıdrellez Şenlikleri'nin resmi açılış programı binlerce kişinin katılımıyla Sarayiçi'nde gerçekleşti. 

Sağanak altında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı konuşmada, Kakava’nın yağmurla, bereketle geldiğini söyledi. Gürkan, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Edirne’nin pek çok unsurunun UNESCO Kültürel Miras Listeleri’nde yer aldığını anımsatan Gürkan, “Edirne’ye en çok Edirneliler yakışıyor, Türk milletinin kahraman evlatları yakışıyor. Çünkü sizler Türk vatanının bölünmez bütünlüğünden yana, Türk milletinin birlik ve dirliği için canını veren, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti milletin bütün fertleriyle ilelebet payidar kılmaya ant içmiş evlatlarsınız.” dedi.

Kakava’nın bin 400 yıllık bir gelenek olduğunun altını çizen Gürkan, bu yıl Allah’ın Edirne’ye aynı anda üç bayramı (Kakava, Hıdrellez ve Ramazan) bahşettiğini dile getirerek, bu gece Sarayiçi’nde gerçekleşecek sahura herkesi davet etti.

Daha sonra tarihi Sarayiçi'nde Kakava ateşini simgeleyen odun yığınları, Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, EdirneBelediye Başkanı Recep Gürkan ve diğer protokol üyelerince tutuşturuldu.

Burada halka oluşturan binlerce turist, ateşin yakılmasını coşkuyla alkışladı.

Baharın gelişinin kutlandığı, Allah'tan bolluk, bereketin dilendiği Kakava'da binlerce katılımcı sağanağa rağmen dev ateş etrafında dans etti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Bugün burada Kakava'yı kutluyoruz akşam da hep birlikte sahur yapacağız. Bu milletimizin hamurunun ne kadar güçlü olduğunun en güzel göstergesidir."dedi.

Vali Canalp, Kakava- Hıdrellez Şenlikleri'nin resmi açılışının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelenlerle birlikte şenlikleri kutladıklarını belirtti.

Yağışa rağmen insanların şikayetçi olmadığını dile getiren Canlap, "İnsanlar burada yağmur da yağıyor olsa kendi içlerindeki sıcaklıklarla birlikte şikayette bulunmuyorlar. Çünkü Kakava-Hıdırellez'in sıcaklığı insanları ısıtmaya yetiyor. Bu Edirne'nin ve Türk milletinin nasıl bütünleşik olduğunu gösteriyor. Bugün burada Kakava'yı kutluyoruz akşam da hep birlikte sahur yapacağız. Bu milletimizin hamurunun ne kadar güçlü olduğunun en güzel göstergesidir. Bu bütün dünyaya ve Türkiye'ye en anlamlı mesajdır." ifadelerini kullandı.

Vali Canalp, konuşmasının ardından Kakava ateşinin yanında vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu anı görüntülemek isteyen fotoğraf sanatçıları da adeta birbiriyle yarıştı. Kakava kutlamaları, şafak sökmeden Tunca Nehri kenarındaki kutlama programıyla devam edecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30