banner78
banner25

Kafasına taşla vurdular!

Komşu ülke Bulgaristan’dan Edirne’ye alış-veriş için günübirlik gelen tur otobüsü şoförüne çirkin saldırı yapıldı.

Selimiye cami arka kısmında kalan Mimar Sinan caddesi üzerine yolcularını bıraktıktan sonra park yeri olmadığı için beklemeye başlayan X-0077-KP plakalı tur otobüsü şoförü Dimitrov Karanfil kimliği henüz belirlenemeyen iki şahsın saldırısına uğradı.

Park ücreti istemek için otobüsün yanına yaklaşan iki şahıs cadde üzerine park yapmanın 20 leva (100 TL) ücreti olduğunu söyleyerek sürücüye baskı yaptılar.Sürücünün ücretsiz olduğunu bildiği cadde için ücret ödemeyeceğini söylemesi üzerine şahıslar otobüsün camlarına yumrukla vurmaya başladılar.Yaşanan üzücü olayı anlatan 51 yaşındaki Karanfil “aracımı park ettim daha sonra 20-25 yaşlarında iki esmer şahıs yanıma gelerek benden para istediler.Bende vermedim.Daha sonra otobüsün camlarını yumruklamaya başladılar aşağı inip yapmamaları konusunda uyarıda bulunmam üzerine iki adet büyük taşı yerden alarak üzerime attılar.taşlardan birisi kafama diğeri ise yanıma geldi. Şans eseri olaydan yara almadan kurtuldum ve iki şahıs koşarak olay yerinden uzaklaştılar”dedi.

Olay yerine gelen polis verilen eşkaller doğrultusunda arama çalışması başlattı.Olaydan yaşadığı üzüntüyü anlatan sürücü şikayetçi olmazken “bunlar yaşanmamalı.Bizde de bu tip insanlar var ama maalesef olmamasının önüne geçemiyoruz”dedi.

Bulgaristan’dan gelen misafirlerin yoğunluğundan dolayı kent merkezinde yaşanan trafik sorunu ise otobüs parklarının azlığından dolayı bir türü aşılamıyor.

Kentin ekonomisine büyük katkı sağlayan turistlerin rahatı için çalıştıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaşanan olayı öğrendiğini ve büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Hafta sonu Edirne esnafına katkı sağlayan bu insanların bizim misafirimiz olduğunu söyleyen Gürkan “bilindiği gibi şehrimizde park sorunu var ve biz bunu en az seviyeye çekmek için çözümler üretmeye çalışıyoruz.Yaşanan bu olay sonrası Selimiye cami çevresinde yaşanan park sorununu biraz daha rahatlatmak için belediyemizin yan tarafından bulunan ve personelimiz araçlarının park yapmasına izin verdiğimiz alanı bundan böyle ücretsiz olarak Bulgaristan’dan gelen misafir otobüsler için Cumartesi ve Pazar günleri açık tutacağız.Tahminimce orası 10-15 dolayında otobüs alır.Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz ve Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz olayın faillerini kısa sürede yakalayacaktır”şeklinde konuştu ve otobüs sürücüsünün her türlü tedavisini karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30