banner78
banner25

Kadınlar seslerini duyurmak için bir aradaydı!
Edirne Demokrasi ve Emek Platformu üyesi bir grup kadın, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şube Başkanı Mine Hepgüllü, burada yaptığı açıklamada, kadınların, yaşamındaki en büyük mücadeleyi ailesine ve çocuklarına bakabilmek için verdiğini söyledi.
Kadınların eşit haklar için verdikleri mücadeleyle, kendi tarihlerini yazdıklarını ifade eden Hepgüllü, şöyle devam etti:
''8 Mart'ın tarihsel anlamı, sömürü düzenine karşı mücadeledir. Bizler bugün ortak bir geçmişin yaratıcıları ve mirasçıları olan kadınlar, emeğimizle kazandığımız Cumhuriyet ve devrimlerimize sahip çıkarak, onları sonsuza dek yaşatmak kararlılığı ile mücadelemizi sürdüreceğiz. İnsanlığın ve Cumhuriyet devrimlerinin mirası, bize yol göstermeye devam edecek. Birliğimizi ve karalılığımızı yeni bir mücadele döneminde, yeni bir sınavdan geçireceğiz ve mutlaka başaracağız.''
Edirne Ket Konseyi Kadın Meclisi üyesi Ayten Sünnetçiler de PTT Başmüdürlüğü önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün dünyadaki bütün kadınların eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve dayanışma için seslerini alanlarda birleştirdiğini belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30