banner137
banner25

Kaçak içkiye geçit yok!

Edirne Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler yurt dışından Türkiye’ye getirilen ve kaçak yollarla satışını yapan bir şebekeyi çökertti.

Uzun bir süredir Bulgaristan üzerinden yurda yolcu beraberinde getirdikleri içkileri Edirne’de bazı iş yerlerinde depoladıkları ve buradan İstanbul’a göndererek legal hale getirdikleri tespit edilen şebekeye Edirne Cumhuriyet Savcılığı izni ile operasyon yapıldı.Yapılan operasyonda çok sayıda kaçak içki ile bunların ülkeye girişini sağlayan Bulgaristan uyruklu şahıslar ile Edirne ve İstanbul ayağında organizasyonu yapan 12 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile beraber bugün Sabuni Mahallesi’nde bulunan iki ayrı adrese operasyon düzenlediler.Yurt dışından girişleri belirlenen Bulgaristan uyruklu kişileri takibe alan ekipler üzerlerinde ki kaçak içkileri Sabuni mahallesinde bulunan bir iş yerine getirdiğini ve buraya depoladıklarını tespit etti ve operasyon düzenledi.Yapılan operasyonda internet kafe olarak faaliyet gösteren iş yerindeki bilgisayarların kasalarının içlerinde çok sayıda içki şişesinin saklandığını ve bunlarında İstanbul’a gönderilerek bir adreste bandrol ve hologramlarının takılarak iç piyasaya sürüldüğünü belirledi.Aynı iş yerinin karşısında bulunan bir dükkanda da arama yapan ekipler burada da çok sayıda içkiye el koydu.İçkilerin Bulgaristan’dan yolcu beraberinde yasal olarak getirilen içkiler olduğu ancak piyasaya sürülmesi konusunda yapılan çalışmanın illegal olduğu belirlendi.

Öte yandan aynı şebekenin elemanlarının Meriç ilçesinde bulunan bir köyde de içki imalatı yaptığı ve alkol satışı yapan bazı yerlere sattıklarını belirledi.

Düzenlenen operasyon ile 12 kişi gözaltına alınırken yüzlerce şişe içkiye el konulduğu öğrenildi.Jandarma ve emniyet gözaltına alınan kişilerin bağlantılarının tespiti ve nerelere içki verdiği konusunda çalışmasını derinleştirdi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30