banner137
banner25

Jeneratör çalışmayınca ithalat ve ihracat durdu!

Edirne'de gece yarısı etkisini arttıran kar yağışı sonrasında Kapıkule'ye enerji sağlayan nakil hatlarında meydana gelen arıza sonrasında bölgede elektrik kesintileri yaşandı.
Arızanın giderilmesi içün yoğun çaba sarf eden ekipler kısmi olarak enerji verilmesini sağlarken,Kapıkule başta olmak üzere civar bölgelere enerji iletimi sağlanamıyor.
Özellikle Avrupa'ya açılan en büyük kara sınır kapımızda mağduriyet yaşanmaması için jenaröterler devreye girerken,Devlet Demir Yolları sistemlerinin bir türlü devreye alınamaması demiryolu ile sağlanan ithalat ve ihracatın sekteye uğramasına neden oldu.
Yaptığımız araştırmada söz konusu Devlet Demir Yollarına ait olan jenaretörün 2 aydır arızalı olduğu ve bakımlarının yapılmadığı iddia edildi.Yaşanan enerji kesintisi sonrasında devreye girmeyen jenaretörden dolayı yaklaşık 6 saaten bu yana elektrik kesintisi yaşanan Devlet Demir Yolları ana binası ve buna bağlı sistemlerde gümrük işlemleri yapılamıyor.Gümrük işlemlerinin yapılamamasından dolayı yurt dışından gelen trenlerin ve yüklerinin ülkemize giremediği gibi ülkemizden Kırklareli,Lüleburgaz,Edirne gibi il ve ilçekerden yüklenen mallarında demir yolu ile ihracatının yapılamadığı ve beklediği öğrenildi.Yaşanan sıkıntının jeneratörün devreye girmemesinden dolayı yaşandığı ve çok sayıda gümrük komisyoncusu ile mallarını ithal veya ihraç edecek olan firmanında mağduriyet yaşadığı ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30