banner78
banner25

İYİ Parti Teşkilatlanma sürecinde!

Sancılı bir sürecin ardından kurulma aşamasına gelen ve teşkilatlanma çalışmalarına başlayan İYİ Parti; Edirne’de Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Tolga Akalın önderliğinde düzenlenen bir toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

Bir kafede düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Tolga Akalın partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Türkiye’de ihtiyaç duyulan bir isim olduğunu belirterek “Meral Akşener bir diğer Rumeli evladı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kurduğumuz ve 94 yıldır bağımsız yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin okullarında “parasız yatılı” okuyarak inkılap tarihi öğretmeni olmuş ve İçişleri bakanlığı ile TBMM Meclis Başkanvekilliği yapmış aslen Dıramalı bir Rumeli hanımefendisidir. 25 yıllık bir siyasetçidir. Son derece yüksek devlet tecrübesine sahiptir.

İnancımız o dur ki; bir yetim Rumeli evladının önderliğinde kurmuş olduğumuz devletimizin yerinden çıkan çivisini, onun kurduğu devletin okullarında “parasız yatılı” okuyan bir başka Rumeli evladı yerine çakacaktır . Bozulan millet birliğimizi milli mücadele ruhu ile yeniden temin edecektir”dedi.

Partinin kuruluş aşamasından bahseden Akalan “İYİ PARTİ Türk siyasi tarihinin gördüğü en yerli en milli ve en demokratik siyasi mücadele sonucu milletin gözü önünde kurulmuş bir partidir. Başta ablamız ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in ve kurucularımızın bir bölümünün içerisinde olduğu bu siyasi hareket 547 delege imzası teslim etmesine ve 756 kongre delegesi ile toplanmasına rağmen siyasi iktidarın çeşitli engellemeleri ile bu muazzam değişim iradesi 20 aylık büyük bir mücadeleye rağmen politik sonuca bağlanamamıştır.

Bu politik yürüyüş her türlü baskı şiddet ve engellemeye rağmen yılmamış “ kirli referandum” olarak anılan tek adamlık dayatma sürecinde millet ile buluşabilmiştir. Bir parti kurulması kararını sürece yoğun destek veren Türk Milliyetçisi arkadaşlarımız vermiş ve aynı arkadaşlarımız ittifakla “milletin merkezinde” bir parti kurma iradesini ortaya koymuştur”şeklinde konuştu.

Trakya Bölgesi teşkilatlanmalarının kendisi tarafından oluşturulacağını belirten Akalın Edirne’de 10 bin üyeyi hedeflediklerini kaydetti ve partiye ilgini giderek arttığını ifade etti.

Türkiye’yi bu kötü gidişattan kurtarmak için gömleklerimizi üzerimize giydik diyen Akalın “Türkiye'yi bu kötü gidişattan kurtarmak için hep birlikte gömleklerimizin üzerine Vatanseverlik üniforması giyelim çağrısı yapıyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30