banner78
banner25

İtalyan heyetten tam not!
İtalya Meclisi Ulusal Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Margherita Boniver, "Türkiye'nin kaçaklarla mücadele yönündeki çalışmalarını, önlemlerini takdir ettik" dedi.
Aralarında milletvekili ve senatörlerin de olduğu İtalyan Meclisi Ulusal Schengen Anlaşması Komitesi heyeti, Margherita Boniver başkanlığında, Pazarkule Sınır Kapısı ve yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçmek isterken yakalananların sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasına kadar tutulduğu Edirne Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
Basına kapalı olarak yapılan incelemelerin ardından Edirne Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret eden heyete, Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk bilgi verdi.
İtalya Meclisi Ulusal Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Boniver, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçmeye çalışan kaçaklarla ilgili etkin bir mücadele verdiğini belirterek, "İncelemelerimiz sırasında sınırı görme şansımız oldu, çok fazla etkilendik. Rakamlar bizi çok etkiledi, yılda ortalama 22 bin kaçak göçmenin yakalandığını öğrendiğimizde şaşırdık. Yasa dışı göçle ilgili önlemler etkili önlemler, bu bizim için önemli. İyi organize edilmiş bir Geri Gönderme Merkezi oluşturulmuş, Türkiye'nin kaçaklarla mücadele yönündeki çalışmalarını, önlemlerini takdir ettik" diye konuştu.
Heyet, daha sonra Edirne'den ayrıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30