banner137
banner25

İşletmeci zekası!

Edirne’de faaliyet gösteren bir öğrenci yurdu (apart) işletmecisi uyguladığı taktikle ticari zekasını öne çıkartarak akılcıl bir manevra yaptı.

Öğrenci kayıt sezonunun başlamasıyla müşteri kapma yarışına giren öğrenci konaklama şirketleri ve bu uğurda reklam ve tanıtım faaliyetlerini hızlandıran işletmeciler kentin dört bir yanında bulunan reklam tabelalarına ilanlar verip,minibüs duraklarını donatırken bir işletmeci kentin en işlek caddesine koyduğu araç ile billboard reklamcılığında fark yarattı.

Daha önceleride benzer yollarla reklam çalışması yapan bazı firmalar gibi eski model bir minibüsü kaplatarak firmasının reklamını yapan ve kentin en işlek caddesi olan Maarif caddesi üzerinde aracını 20 gün önce park edip günde sadece 13 lira 75 kuruş park ücreti ödeyerek 24 saat aracı orada reklam tabelası gibi tutan işletmecinin hedefinin, çocuklarını okullara kayıt ettirmeye gelen veliler olduğu öğrenildi.

Velileri ile beraber ciğer yemeye gelen ve konaklama yeri sıkıntısı çeken ailelere yönelik reklam çalışmasının başarılı olduğunu belirten vatandaşlar ise söz konusu reklam ücretinin sadece günlük park ücreti ile mi sınırlı olup olmadığını merak ettiklerini belirttiler.

Firma yetkilisi ile yapılan görüşmede aracın söz konusu yere konmasının Belediye tarafından istenildiği ifade edilirken Belediyeye bu konuda reklam ücreti ödeyip ödemediği sorusunun cevapsız kaldığı görüldü.

Belediye Reklam yönetmeliğine göre bu tür reklam yapan araçların belediyeye harç yatırması gerektiği açıkça biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30