banner78
banner25

İşçi gülerken işveren düşünüyor!

Yeni asgari ücret açıklamasının ardından yüzü gülen işçinin ilerleyen günlerde yüzünün asılacağı şimdiden belli olmaya başladı.

İşçi kesiminin yüzünü güldüren asgari ücretin işverenin belini bükmesi işvereni bazı noktalarda tedbir almaya yöneltti.Maliyetlerin artması ve ekonomide yaşanan çalkantının piyasalarda belirsizlik olarak beklediğini belirten bazı iş verenler işçi maaş artışının işverenin sırtına yüklenmesinin doğru olmayacağını belirttiler.İlerleyen günlerde işverene yönelik bir düzenlemenin gelmemesi durumunda işverenin maaş ödemede zorlanacağını belirten bazı iş yeri sahipleri “bizler zaten maaşları ödemekte zorlanırken şimdi maaş artışı yapmamız bizim belimizi iyice bükecek.Yapılan asgari ücret zam oranı aslında ülkede yaşanan devalüasyonun en somut göstergesi.Oranlamaya bakarsak bu ülkede yüzde 40 dolayında bir devalüasyonun olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız.2 bin 20 TL’lik ücret ödemesi bizim belimizi bükecektir.Bu rakamı ödeyebilmemiz için ya küçülmeyi seçeceğiz yada işçi çıkartmayı düşüneceğiz”dediler.

Edirne’de bazı firmaların ise şimdiden çalışan işçi sayı konusunda hesap kitap yapmaya başladığı öğrenilirken Bulgaristan ve Yunanistan gibi komşu ülkelerden gelen vatandaşların yaptığı alış veriş ile Edirne ekonomisinin ayakta durabildiği ifade ediliyor.

Yılbaşından sonra bir çok firmanın işçi çıkarma konusunda çalışma yaptığı,anlaşılırken işsizliğin artmasının kaçınılmaz olabileceği,devletin bu konuda tedbir almasının beklendiği ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30