banner137
banner25

İpsala Kel Aliço Güreşlerinde Ahmet Yavuz, başpehlivan oldu
Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Aliço Pehlivan köyünde düzenlenen güreş müsabakalarında Ahmet Yavuz başpehlivan oldu.
Kırkpınar'da 27 kez üst üste başpehlivanlığı kazanarak tarihe geçen Kel Aliço Pehlivan'ın anısına Aliço Pehlivan köyünde düzenlenen, ''İpsala Kel Aliço Pehlivan'ı Anma ve Yağlı Güreşler Festivali''nde güreş ağalığını Necmi Sezer aldı.
Kalabalık bir seyirci kitlesinin izlediği müsabakalara 140 güreşçi katıldı. Kırkpınar başcazgırı Şükür Kayabaşın okuduğu duayla başlayan başpehlivanlık mücadelesinin finalinde, Güngör Ekin'i yenen Ahmet Yavuz başpehlivan oldu.
Güreşleri, Edirne Vali yardımcısı Hasan Hüseyin Can, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, çevre belde ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş İzledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30