banner78
banner25

İpini koparana kumanda!

Edirne Belediyesi tarafından kentin bazı cadde ve sokaklarının yaya yürüyüş alanı olarak belirlenmesi ve ardından araç trafiğine kapatılması takdir toplarken,belirlenen saatlerin dışında araçların cadde üzerinde seyri hem tepkilere neden oluyor, hemde yaya trafiğini tehlikeye düşürüyor.

Saraçlar caddesi ve Tahmis meydanı çevresindeki caddeleri araç trafiğine kapatan ve Trafik komisyonu kararı ile belirlenen saatler dışında araç girişinin engellenmesini sağlayan uygulama bazı kendini bilmezler sürücüler tarafından adeta hiçe sayılıyor.

Trafiğe kapatılan caddede esnafın mağdur olmaması için mal indirme ve bindirme saati belirleyen Edirne Belediyesi, belirlenen saatler dışında araç girişine ise cezai işlem uygulayarak müdahale etmeye çalışıyor.

Araçların saat 06:00 ile 10:00 arasında girişine izin verilen caddelerde neredeyse hemen hemen her saat araç görmek mümkün.Cadde girişlerinin elektronik dubalarla kontrolünü sağlayan ve sadece acil haller dışında araç girişi yasak olan caddede polis,ambulans dışında her türlü şahsi ve ticari aracı görmek mümkün.Belediye ve Trafik görevlilerinin bu konuda gereğini yapmadığını iddia eden vatandaşlar yaya alanlarında can güvenliklerinin olmadığını belirterek “zaman geliyor yayadan çok araç cadde üzerinde ya park halinde yada seyir halinde.Belediyemiz bu konuda gereğini yapmıyor.Polisler görse de ses çıkartmıyorlar.Eline kumandayı geçiren herkes caddeye istediği gibi giriyor.Banka araçları,kurum araçları her saat cadde üzerinde izinli olan saatlerin dışında adeta cirit atıyor.Buna en kısa zamanda bir önlem alınmalı”dediler.

Öte yandan konu ile ilgili yaptığımız araştırmada belediye tarafından tedarik edilen kumandaların alakasız kişilerde de olduğu ve 60 TL karşılığında bazı anahtarcılara götürülerek kumandanın kopyalamasının yapıldığı ifade edildi.Şahıslar ve iş yeri bulunan esnafların büyük bir bölümün kopyalama yöntemi ile kumanda aldığı ve istediği zaman diliminde caddeye girebildikleri görülürken,elektronik dubaların sıkça arızalanması ve kazalara sebebiyet vermesinin bunlara bağlı olduğu belirtildi.

Belediye yetkilileri ise ilerleyen günlerde dağıtılan kumandaların şifrelerinin değiştireceğini ve yapılacak resetleme işlemi ile kopya olan kumandaların devre dışı kalacağını kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30