banner137
banner25

İnsanlık Selimiye içi el eleydi!
Edirne Kent Konseyi öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe ellerinde Edirne'nin simgelerinden laleleri taşıyan ve aralarında Edirne Valisi Gökhan Sözer'in de bulunduğu grup, geçen yıl UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne giren Selimiye Cami'nin dış avlusunda buluştu.
Davul-zurna eşliğinde avluya gelen Mimar Sinan'ı canlandıran tiyatro sanatçısı Mimar Sinan'ın eserlerinin sonsuza dek ayakta kalacağını ancak bu eserlerin korunarak gelecek nesillere tahrip olmadan ulaştırılmasının önemli olduğunu aktardı.
Konuşmanın ardından, yaklaşık bin kişi ''Bu kent bizim, bu miras gelecek nesiller için bizim'' pankartı önünde insan zinciri oluşturdu. Bir süre kol kola duran grup, daha sonra dağıldı.
Etkinliğin sonunda, Bulgar Ortodoks Sv. George Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık, Selimiye Camii emekli imamı Nadi Ersoy dini kıyafetleriyle katılarak ''hoşgörü'' fotoğrafı çektirdi.
Gazetecilerin Vali Gökhan Sözer’e sayın valim imam ve papazı yanınıza alarak fotoğraf çekelim demesi üzerine Vali Sözer “hayır gerek yok olmaz”diyerek tepki gösterdi ve “onlar bizim din adamlarımız ile yan yana gelerek fotoğraf çektiriyorlar mı”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30