banner137
banner25

''İnsan zinciri'' için hazırlıklar tamamlandı!
Edirne Kent Konseyi öncülüğünde Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri kapsamında Selimiye Camisi ve Külliyesi çevresinde oluşturulacak ''İnsan zinciri'' için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.
Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, yaptığı yazılı açıklamada, ''İnsan zincirine'' davet amacıyla Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başta olmak üzere 45 kurumun ziyaret edildiğini ve sosyal medyanın kullanıldığını belirtti.
Yapılacak etkinliğin mirasın korunması, kentlilik ve aidiyet bilincinin yaratılması için yapılacağını hatırlatan Demir, şunları kaydetti:
''UNESCO, Selimiye Camisi ve Külliyesini Dünya Mirası Listesi'ne katmakla kentimizin kurumları kadar biz Edirnelilere de sorumluluklar yüklemiştir. Biz bu sorumluluk kapsamında bu etkinliği düşledik ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 9 Nisan pazartesi günü saat 12.00 de tüm Edirnelileri Selimiye önüne bir kez daha ve son kez çağırıyoruz. Birlikte olalım, sesimizi duyuralım. Hep birlikte mirasını, kentini koruyan kentliler olarak dünyaya adımızı yazdıralım.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30