banner78
banner25

İmparator meyvesi Havsa’da!
Havsalı meyve üreticisi Müjdat Şayka, İl tarım uygulamasıyla doğal şartlarda yetiştirdikleri meyveleri sattıklarını belirtti.
Ürettikleri ve sattıkları en önemli meyvelerin başında İmparator meyvesi olarak bilinen Uzakdoğu kökenli bir meyve olan Naşhi’nin olduğunu söyleyen Şayka beş ayrı meyve tadını bir arada barındıran Naşhi’yi 60 dönümlük bir alanda ektiklerini ifade etti.
Şayka yaptığı açıklamada, naşhinin Asya armudu olarak da bilindiğini söyleyerek Naşhinin üretiminde kimyasal ilaç ya da gübre kullanmadıklarını ve tamamen doğal ortamda ürettiklerini ifade etti. Şayka, ''İl tarım uygulamasıyla doğal şartlarda yetiştirdiğimiz 'naşhi' içinde 5 ayrı meyve tadı bulunduran bir meyvedir. Naşhi, Türkiye'de az bilinen bir meyve türüdür. Biz de naşhiyi yerel üreticiler olarak Havsa'nın Kuzucu köyünde üretiyoruz. Şu an 62 dönüm ekili olarak bulunuyor. Önümüzdeki yılda bu ürünün ihracatını yapmayı düşünüyoruz. Öte yandan naşhi tarihi bir meyvedir. Dünyada en fazla Japonya'da üretilmektedir. Bildiğimiz kadarıyla Japonya'da imparatorlar özel misafirlerine armağan ediyorlarmış'' diye konuştu.
Naşhinin vitamin ve mineral açısından zengin olduğunu belirten Şayka, naşhinin sindirim sistemini de rahatlatıcı etkiye sahip olduğunu kaydetti.
Naşhi adlı meyvenin özellikle Almanya gibi büyük ülkelerde tüketiminin fazla olduğunu ve ihraç için gerekli alt yapıyı oluşturarak önümüzdeki üretim sezonunda ilk ihraçlarını bu ülkeye yapacaklarını konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30