banner137
banner25

İlklere imza atmaya devam!

Edirne Sağlık Müdürlüğünce Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde ilk defa Endoskopik Retrograd Kolanjio-Pankreatografi (ERCP) işlemi yapıldığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tedavisinde güvenle kullanılan ERCP yönteminin başarıyla uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Serkan Ademoğlu, ERCP'nin safra kanalı ve pankreas kanalı hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ileri düzey bir uygulama olduğu aktarıldı.

En sık ERCP yapılma nedeninin safra yollarında taş bulunması olduğunu aktaran Ademoğlu, "Safra kesesinde oluşan taşın buradan ana safra kanalına düşmesi sonucu ortaya çıkan tıkanıklığı gidermek için yapılır. Bunun dışında safra yolları ve pankreas tümörleri, safra yolları darlığı, safra yollarında kaçak olması, bazı pankreas hastalıkları ERCP endikasyonlarını oluşturur. Hastanemizde 59 yaşındaki erkek hastamıza ilk ERCP işlemini başarıyla gerçekleştirdik. Hastamızın genel durumu iyi." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Ademoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd. Op. Dr. Eyüp Kahya ve Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Talha Sütçü'nün ilk ERCP işlemi uygulanan hastayı ziyaret ettiği kaydedildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30