banner137
banner25

İl Müftüsü Taşçıoğlu
Edirne Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, kurbanlara iyi davranılması gerektiğini belirterek, ''Kurbanın darp edilmesi, acı çektirilmesi kurban ibadetiyle uyumlu değildir'' dedi.
Taşcıoğlu, yaptığı açıklamada, Allah adına yapılan işlerde Allah'ın ve peygamberinin istek ve arzularına uygun hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Kurbanlıklara iyi davranılması gerektiğini belirten Taşcıoğlu, ''Her kurban bayramında maalesef televizyonlarda kurbanın şiarına yakışmayan hal ve hareketler görüyoruz. Bu iş ve işlemler kurban ibadetine yakışmıyor. Kurbanın darp edilmesi, acı çektirilmesi kurban ibadetiyle uyumlu değildir. İslamiyet hayvanlara eziyet edilmesini istemiyor. Böyle bir şey yapılmış olursa bu Allah'ın hoşuna gitmez. Müslüman da Allah'ın hoşuna gitmeyen bir iş yapmamalıdır'' diye konuştu.
Kurban etinin İslamiyet'e uygun dağıtılması gerektiğini anlatan Taşçıoğlu, şunları kaydetti:
''Kurban etiyle hayır yapılmalı. Peygamberimiz kurban etlerinin üçe bölünmesini, bir kısmının kurban kesemeyen insanlara verilmesini istemiştir. Diğer bölümünü komşularımızla paylaşmamızı, kalan kısmını da ailemizle değerlendirmemizi istiyor. Buna uyarsak kurbanın ruhuna uygun hareket etmiş oluruz. Evine kurban bayramı haricinde et girmeyen, ekonomik durumu zayıf olan aileleri kurban paylarından istifade ettirmeliyiz.''
Taşçıoğlu, kurban etinin verileceği kişinin Müslüman olma şartının bulanmadığına dikkati çekerek, dolayısıyla kurban etinin paylaşılacağı kişinin kalbinin İslam'a daha çok ısınmasına, daha çok ibadet etmesine vesile olunması halindeki kazancın daha büyük olacağını bildirdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30