banner137
banner25

İba "seçimi inanan insanlarla kazandık!"

24 Haziran seçimlerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Ak parti il yönetimi gazetecilerle bir araya gelerek seçim değerlendirmesi yaptı.Ak Parti İl Binası toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına bazı Ak parti İl yönetim kurulu üyeleri ile,Merkez İlçe Başkanı,Kadın ve gençlik Kolları başkanı ile il başkanı Nesim İba katıldı.

İl Başkanı İba düzenlediği basın toplantısında seçimleri enine boyuna irdeleyerek gazetecilere anlattı.

Edirne’de başarılı bir seçim çıkardıklarına inandıklarını belirten İba “Cuma günü YSK resmi sonuçları açıklayacak. Ama kesin olan bir şey var. Recep Tayyip Erdoğan rakiplerine 10 milyon gibi bir farkla 24 Haziran’ın yani bu kırılma noktası dediğimiz seçimin lideri ve galibi oldu. Seçim sonuçları herkese, ülkemize, vatanımıza, devletimize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız dün kendileri de ifade etti. Biz de Edirne için aynı şeyi söylüyoruz.“Bu seçimin kazananı ülke oldu, insanlar oldu. Bizler olduk, sizler oldunuz. Bu işin kaybedeni yok.” Bundan sonra Edirne’de iktidar partisinin temsilcileri olarak tekrar daha önce de olduğu gibi el ele verip kol kola verip memleketimiz için yapılması gereken, atılması gereken bütün adımları kendi adımıza atacağız. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın. Kırgınlıkları, dargınlıkları bir tarafa bırakıyoruz. O parti bu parti diye ayırımcılık yapmıyoruz. El ele verip bundan sonra kardeşçe memleketimizin ihtiyacı olan bütün imkanları seferber etmek için elimizden geleni yapacağız”dedi.

Genel seçimleri atlattıklarını ve ilerleyen süreçte yaklaşan yerel seçimlere odaklandıklarını belirten İba “Yerel Seçimler var. Yarın sabahtan itibaren çalışmaya başlayacağız. Dün akşam geç saatlere kadar arkadaşlarımızla istişare ettik. Eksiklerimizi gördük ve bu eksikleri süratle gidermeye başlayacağız. Önce burada profesyonel bir kadro kurcağız. Şimdi den okul sorumluları, kat sorumluları, köy temsilcileri, sandık kurullarımızı şimdiden bir formatta elimizde bir arşiv olarak tutacağız. Nasip olursa yerel seçimler için hiç zaman kaybetmeden ve bu tarz yapılanmalarla uğraşmadan hemen sistemi devreye sokup, sokağa çıkıp tekrar vatandaşlarımızla buluşacağız”dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, özellikle Anadolu Ajansı'na yapılan çirkince ithamı kınadığı belirterek “Özellikle Anadolu Ajansı'na yapılan çirkince ithamı kınıyorum. 'Anadolu Ajansı maniple ediyor, bilmem ne yapıyor, ediyor falan' dediler. Anadolu Ajansı, devletin, milletin, hepimizin hakkının olduğu bir yer. Onların hakkını da kendilerine teslim etmemiz gerektiğini düşünmekteyim. Yani maniple edeceğiz de ne olacak? Seçim sonuçları, sandıklar ne zaman kapatıldı, 17.00'de kapatıldı. Gelin hesap yapalım, 17.00'de kapatıldı. Ne zaman sayılmaya başlandı? Neredeyse 17.30 gibi sayılmaya başlandı. Şimdi seçim yasağı olduğu için hiçbir yayın kuruluşu bu sayımlarla alakalı yayın yapamadı. Yani Anadolu Ajansı bunu nasıl maniple edecek? Hadi diyelim 18.00, 18.30 gibi sonuçlar gelmeye başladı. Gelmeye başladıktan sonra, yarım saatte neyi maniple edecek? Yarım saatte AK Parti'nin fazla oy aldığı yerleri gösterip de işte az oy aldığı yerleri göstermiyor gibi bir algı mı yaratmaya çalışacak? Yarım saat sonra zaten hepsi dengeleniyor.'İşte sandıkları terk etmesinler' deniyor. Sandıklar zaten terk edilmiyor ki, böyle bir şey yok. Bu bir haksızlık, orada devletin yetkilendirdiği sandık kurulu başkanlarına da haksızlık. Sanki o adamlar oyları mı çalıyorlar. Böyle bir şey olması mümkün değil. Kimisi AK Parti'nin oylarının az olduğu yerde uçan mühürler varmış, mührü basıyormuşsun da mühür bir süre sonra uçuyormuş, dediler. Böyle saçmalıklar söylendi. Sayın Muharrem İnce'nin yaptığı açıklamayı herkes dinledi. 'Oyların çalındığını düşünüyor musunuz?' diye sordular. 'Ya kardeşim adam 10 milyon fark atmış, bin tanesini çaldı, 10 milyonunu da mı çalacak' dedi. Yani bunu kabul etmek lazım. Kendisi de bunu kabul etti.”dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine İba, il başkanlığı görevini taktir edildiği sürece devam etmek istediğini ve yapacağını aktardı. İba, seçim sonuçlarının ardından kendisini sadece Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın arayarak tebrik ettiğini kaydetti.

Seçimlerde genel merkezden geçen seçimlere rağmen az miktarda bir ödeneğin geldiğini ancak daha başarılı bir tablo yakalandığı sorusunun yönetilmesi üzerine ise İl Başkanı İba “

Her şey parayla olmuyor.Bu biraz özel olsun.Bu artan oylar paranın gücüyle olan oylar değil.Bundan emin olabilirsiniz.Kampanya’da lazım oluyor evet.Mazottu,yakıttır,mitingdir işin doğasında var bu.Ama emin olabilirsiniz ki kampanyada oy almak için bir kuruş para harcamadık.Kesinlikle harcamadık.Kendi imkanlarımızla hiç kimseden para istemedik.Üç-beş,üç-beş ihtiyacımız olduğu anda arkadaşlar çıkarttılar koydular ama emin olun biz mesela şunu yaptık.Biz iktidar partisiyiz arkadaşlar.Sokaktan talep geldiği zaman orada hehe deyip sakın unutmayın.Buraya getirin,elimizden geldiği kadar geleni yapalım yapamadığımıza dönelim.Bakın ben il başkanlığı yaptım cebimde benim bir tane not kağıdım yoktur.Kimse benim cebimde not kağıdı taşıdığımı görmemiştir.Gelen talebi anında o an eğer uygunsa bakanlık seviyesinde ise bakanlık.Vallahi ben bakanların tozunu attırdım bu dönemde.ben bütün talepleri anında yerine ilettim.Hiç bir notu cebimde tutmadım.Buna emin olabilirsiniz.Bakanı aradım,Yoksa müsteşarı yoksa yardımcısıyla bunları yapıyoruz.Yapmıyoruz desek yalan olur.İnsanların talepleri oluyor.Bunlarda işin doğasında var.Biz bu dokunuşlarla bu oylarımız arttırdık.İnanan insanlarla bu oyları arttırdık.Bizim oyumuz belliydi zaten.Bu fazlalık bizim arkadaşlarımızın,insanlarımızın inanmışlığıyla alakalı.Beraber dokunduk biz bu insanlara”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30