banner78
banner25

İba ; Roman temsilcileriyle bir araya geldi!"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında Roman vatandaşların Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle bir araya geldi. AK Parti Edirne İl Başkanlığı olarak ilk hedeflerinin, toplum nazarındaki yanlış önyargıları yıkmak ve roman vatandaşların ne kadar mahir, ne kadar saygıya değer olduğunu tüm Edirne’ye nakşetmek olduğunu belirten Başkan İba, STK Temsilcilerimizle güç birliği yaparak tüm önyargıları bir bir yıkacağımızdan eminiz! Ayrıca, Roman vatandaşlarımızın diğer sosyo ekonomik sıkıntılarını da yine temsilcilerimizle elbirliği, güç birliği yaparak çözeceğimize adım gibi inanıyorum. Edirnemizde Roman Vatandaşlarımızın imkanlarını daha iyi hale getireceğiz!” dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında Roman vatandaşların Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle parti binasında bir araya geldi.
Düzenlenen programda Roman vatandaşların talep ve sıkıntılarını tek tek dinleyip not alan Başkan İba, konuların bire bir takipçisi olacaklarını söyledi.
Başkan İba, Roman vatandaşların günlerini kutlayarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Sivil toplum bilincinin önemine her zaman yürekten inanan bir ekip olarak, roman vatandaşların sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya gelmenin, fikirleri paylaşmanın değerli olduğunu ifade eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, il başkanlığı görevine geldiği 2019 Kasım Ayı’ndan bu yana her bir vatandaşın, her bir kültür grubunun güzel şehir Edirne ve tüm memleket için ne kadar önemli olduğunu hep vurguladıklarını ve bu bilinçle faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
8 Nisan’ın Türkiye’deki Roman vatandaşlar için özel bir gün olduğuna değinen Başkan İba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname ile artık 8 Nisan’ın “Dünya Romanlar Günü” olarak kutlanacağını dile getirdi.

AK Parti Edirne Teşkilatı olarak, her etnik grup, her kültür grubu ve her bir vatandaşın özel ve kıymetli olduğuna yürekten inandıklarını belirten İba, “Bizler de bu özel günde Edirnemizde ve tüm ilçelerimizde Roman vatandaşlarımızın şartlarını iyileştirmek için neler yapabiliriz, sosyal ayrımcılığa engel olacak ne gibi önlemler alabiliriz bunları görüşmek isteriz. Bu nedenle de toplum içinde ve bizim nazarımızda her vatandaşımız eşittir ve eşit haklara sahip olmalıdır. Dünya üzerinde, gittikleri her memlekete zanaatlerini, yeteneklerini ve özel becerilerini de beraberlerinde götürmüş Roman insanlarının ise gönlümüzde yerleri bu vesileyle apayrıdır!” şeklinde konuştu.

Başka ülkelerden sürgünlerin, dışlanmışlıkların, ayrımcılıkların Roman tarihinin acı gerçekleri olduğuna dikkat çeken Başkan İba, “Bizim amacımız, gayemiz! Yıllar boyu bu acılara maruz kalmış Roman vatandaşlarımızın, bu topraklarda en doğal hakları olan yaşama ve saygı duyulma haklarını sonuna dek kullanabilmelerini sağlamaktır! Ne acıdır ki, toplum genelinde bazı ön yargılar, bu kadar kıymetli ve renkli bir kültüre karşı kimi vatandaşlarımızı olumsuz davranmaya itmekte!” ifadelerini kullandı.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı olarak ilk hedeflerinin, toplum nazarındaki yanlış önyargıları yıkmak ve roman vatandaşların ne kadar mahir, ne kadar saygıya değer olduğunu tüm Edirne’ye nakşetmek olduğunu belirten İba, “Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan zor demiş bilim adamı! Bizim için bu böyle değil çünkü biz, sizlerle, STK temsilcilerimizle güç birliği yaparak tüm önyargıları bir bir yıkacağımızdan eminiz! Ayrıca, Roman vatandaşlarımızın diğer sosyo ekonomik sıkıntılarını da yine sizlerle elbirliği, güç birliği yaparak çözeceğimize adım gibi inanıyorum. Bu görüşme diliyorum ki, beraberliğimizin birliğimizin bir miladı olsun!” dedi.

Görüşmede söz alan Roman Derneklerinin temsilcileri, Başkan İba'ya talep ve dileklerini ilettiler.
Her temsilciyi dikkatle dinleyen İba, bu görüşmenin ne kadar verimli olduğuna vurgu yaparak, temsilcilerin görüş ve sözlerinin kendileri için çok önemli olduğuna değindi.

Tüm Roman hakları adına toplum genelinde farkındalık yaratabilmenin temellerini beraberce atacaklarını ifade eden Başkan İba, “Birlikte güçlüyüz ve birbirimize güç vererek, el vererek Edirnemizde Roman Vatandaşlarımızın imkanlarını daha iyi hale getireceğiz! Bu görüşme de bunun bir adımı olsun!” diyerek roman vatandaşlara seslendi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30