banner137
banner25

İba; kanal Edirne'nin önemine dikkat çekti!

Geçtiğimiz günlerde ciddi yağışlarla birlikte yükselen Meriç Nehri’nin debisinin Kanal Edirne’yi otomatik olarak devreye sokarak Karaağaç’ta yaşanacak olası taşkına engel olduğunu aktaran AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Ülkemize örnek olarak gösterilen Kanal Edirne projemiz, hem taşkını engelliyor, hem de geçtiği arazileri sulayıp, tarım ve üretime de katkı sağlıyor. Kanal Edirne’nin devreye girmesiyle birlikte artık tarım arazilerimiz su altına kalmıyor. Hamd olsun çok büyük bir afet olmadıktan sonra bu taşkın riski tarih oldu.” dedi.
Gerçekleştirdikleri AK Parti 7. Olağan Edirne İl Kongresi’nin ardından hem teşkilatın hem de vatandaşların teveccüh gösterip ziyaret etmelerinden dolayı mutlu olduklarını aktaran AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “AK Parti iktidarı demek hizmet iktidarı demektir. Elbette bu anlayış doğrultusunda partimize gelen ziyaretçilerimizin sorun ve beklentilerini dinleyerek notlarımızı alıyoruz. İlgili kurumlarımızla iletişime geçerek çözümler üretip yapılacak çalışmaları planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
“Muhtarlarımızla bir araya gelerek köylerimizin sorunlarına yönelik çalışmalar yürüteceğiz”
Bağlı bulundukları mahalle veya köylerde sorumluluk üstlenen demokrasinin temsilcileri olan muhtarları önemsediklerini her fırsatta dile getirdiklerini aktaran Başkan İba, vatandaşa hizmetin ilk olarak muhtarlardan başladığını belirtti.
Geçtiğimiz hafta Edirne Merkez ve köy muhtarlarını, ardından da Meriç İlçesi’nin muhtarları ile bir araya geldiklerini dile getiren İba, “Önümüzdeki günlerde muhtarlarımızla bir araya gelmeye ve köylerimizin sorunlarına yönelik çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.
“18 yılda Edirne’mize 7 milyar TL’yi bulan su yatırımı yaptık”
Dünyada etkilerinin giderek artan ve daha çok hissedilen iklim değişikliğinin sonuçlarından birinin de kuraklık tehdidinin baş göstermesi olduğunu söyleyen Başkan İba, “Kuraklık tehdidinin artmasıyla birlikte elimizdeki mevcut su kaynaklarını en verimli şekilde kullanma mecburiyeti kaçınılmaz bir hal almıştır. Şayet geçtiğimiz 18 yılda Edirne’mize 7 milyar liralık bir yatırımla barajlar, göletler kazandırmış olsaydık, işimiz gerçekten zor olurdu. Evet, son 18 yılda Edirne’mize 7 milyar TL’yi bulan su yatırımı yaptık.” İfadelerini kullandı.
“Kanal Edirne ile birlikte tarım arazilerimiz su altına kalmıyor”
Su alanında Türkiye’de örnek projelerden biri olan Kanal Edirne ile gurur duyduklarını belirten İba, “Çok uzağa gitmeyelim, geçtiğimiz günlerde yağan ciddi yağışlarla birlikte yükselen Meriç Nehri’nin suyu, Kanal Edirne’yi otomatik olarak devreye sokarak, her sene Karaağaç Mahallesi’ndeki yaşanan taşkına engel oldu. Ülkemize örnek olarak gösterilen Kanal Edirne projemiz, hem taşkını engelliyor, hem de geçtiği arazileri sulayıp, tarım ve üretime de katkı sağlıyor. Kanal Edirne’yi biz burada ne kadar anlatsak da,  asıl o bölge insanımızın söyledikleri daha etkili olur. Karaağaç Mahallemizin muhtarından mahalle sakinine ve çiftçisine kadar tüm vatandaşlarımızın memnuniyet ifadelerini, basınımız ve sosyal medya aracılığıyla hepimiz gördük, şahit olduk. Kanal Edirne’nin devreye girmesiyle birlikte artık tarım arazilerimiz su altına kalmıyor. Bizi en çok üzen, taşkında mahsur kalan insanlarımızın yaşadıkları ve ekili tarım arazilerimizdeki verim kaybıydı. Hamd olsun çok büyük bir afet olmadıktan sonra bu taşkın riski tarih oldu.” Açıklamalarında bulundu.
Başkan İba, sulamasıyla, taşkın korumasıyla, içme suyu arıtmasıyla Edirne’yi her alanda, suyun bereketine kavuşturduklarını belirterek kentin sahip olduğu su kaynaklarını ve arazilerini, vatandaşlara en verimli tarım faaliyetlerini yürütecek şekilde değerlendirdiklerini aktardı.
“Edirne’de sulanmayan tek karış arazi bırakmayacağız”
Lalapaşa’daki çiftçiler için büyük önem taşıyan Çömlekköy Barajı’nın 2021 yılı ek yatırım programına alınması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sunan İba,  “Şuan Tarım ve Orman Bakanlığımız çalışmasını yapıyor. Çok yakın zamanda Çömlekköy Barajı’mızın 2021 yılı ek yatırım programına alındığının müjdesini vereceğiz. Yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz barajlarla, şehrimizin topraklarının verimini artırdık ve arttırmaya devam edeceğiz. İnşallah Edirne’de sulanmayan tek karış arazi bırakmayacağız.” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30