banner78
banner25

İba'dan Edirne’de kadın dayanışmasına örnek olacak proje

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, toplumun farklı kesimlerini bir platformda toplayarak Edirne’de kadın dayanışmasına örnek olacak projeye imza attı.

Başkan İba, Yıldırım ve Umurbey-Menzılahır Sosyal Hizmet Merkezlerindeki kadın kursiyerlerin, Edirne’deki kader mahkûmu kadınlar ve çocukları için diktiği pijama takımlarını Edirne Kapalı Cezaevine teslim ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Pandemi öncesinde Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Yıldırım ve Umurbey-Menzılahır Sosyal Hizmet Merkezlerindeki meslek edindirme kurslarını ziyaretimiz sırasında, kursiyer kadınlarımızın kumaş ve dikiş makinesine ihtiyaç duyduklarını tespit ettik. Hemen akabinde kumaşları Edirne’mizdeki iş insanları ile iletişime geçerek, dikiş makinelerini ise Edirne Valiliğimizin yardımı ile temin ettik. Kadın kursiyerlerimizden Edirne’mizdeki kader mahkûmu kadınlar ve çocukları için pijama dikmelerini isteyerek kadın dayanışması başlattık.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde pijama takımlarını kadınlarımız ve çocukları ile buluşturmayı planlamıştık. Pandemi nedeni ile hedefimize ancak ulaştık. Kıymetli kadın kursiyerlerimizin diktiği pijama takımlarını teslim alarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi

Ziyaret ettiği her yerde hemşehrilerin sorun ve taleplerini dinleyen ve notlar alan Belgin İba, ziyaret sırasında gelişen kadın dayanışması ile güzel bir sosyal sorumluluk projesinin ortaya çıktığını ifade etti.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirten İba, toplumun farklı kesimlerinin birbirine destek olduğu, iş insanlarıyla kader mahkûmu kadınları dahi aynı platformda buluşturabilen, birlik beraberliğe vesile olan bu projenin hayırlı sonuçlara vesile olmasını dileyerek şunları kaydetti:

“Kadın dayanışmasına destek veren Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e, Edirne’mizdeki iş insanlarına, unutulmaya yüz tutmuş güzellikleri ortaya çıkaran Valide Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kıymetli kadınlarına gönülden teşekkür ederim. Kadın emeğini değerlendirmek, kadın gücünü istihdama dâhil etmek önceliklerimizdendir. Edirne’mizdeki her bir vatandaşımıza dokunmak Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi bir ve birlik olma yolundaki amacımızdır.” diye ekledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30