banner137
banner25

İba CHP İl başkanının paylaşımını eleştirdi!

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın sosyal medya üzerinden eleştirdiği Büyükdöllük Köyü yolu paylaşımının trajikomik olduğuna dikkat çeken AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Kendisinin sürekli konulara gülerek karşılık vermesi gibi bu da onun deyimi ile gülerek takip ettiğimiz bir paylaşım olmuştur. Kendisi de zaten bu komik paylaşımı kısa sürede kaldırmıştır.” dedi

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından merkeze bağlı Büyükdöllük Köyü’nün yollarını paylaşarak eleştirilerde bulunup gelen yorumların ardından paylaşımını kaldırmıştı. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’da, Edirne’nin yollarını hatırlatarak,  kentin yollarını görmezden gelip, köy yollarının halini soran Pekcanlı’ya, seslendi. İba; ‘Pekcanlı, elbette bizim köylerimizin iç yollarını parke taşlarla döşediğimizi de görmezden gelmektedir. Onun deyimi ile söylüyoruz; “Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin Edirne merkezdeki yolların bu durumunu Edirne halkı hak ediyor mu?" Edirne Belediye Başkanlığı’na karşı bu “vicdansızlık” kelimesini kullanacak mısınız?” diye sordu.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın sosyal medya üzerinden eleştirdiği Büyükdöllük Köyü yolu paylaşımının trajikomik olduğuna dikkat çeken AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Kendisinin sürekli konulara gülerek karşılık vermesi gibi bu da onun deyimi ile gülerek takip ettiğimiz bir paylaşım olmuştur. Kendisi de zaten bu komik paylaşımı kısa sürede kaldırmıştır.” Dedi.

“Pekcanlı, Edirne’nin yollarını görmezden gelip köy yollarını soruyor!”

Sosyal medya üzerinden merkeze bağlı Büyükdöllük Köyü yollarının, fotoğraftan da anlaşıldığı üzere Edirne’nin yollarının yanında adeta yarış pisti gibi olduğunu dile getiren İba, “Edirne'nin yollarını görmezden gelip, köy yollarının halini soran Pekcanlı, elbette bizim köylerimizin iç yollarını parke taşlarla döşediğimizi de görmezden gelmektedir. Edirne merkez ve köylerimizde yaşayan kıymetli hemşerilerimiz ve muhtarlarımız, AK Parti döneminde köylerimize yaptığımız hizmetleri görüyor, yakından takip ediyor. Biz köy içi yollarını bile parke taş yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Edirne Belediye Başkanlığı’na karşı bu “vicdansızlık” kelimesini kullanacak mısınız?”

Köylere gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerde muhtarların eşliğinde köy sakinlerinin talep ve isteklerini dinleyerek, çözüm önerileri ile birlikte canla başla hizmet ettiklerini söyleyen İba, “Pekcanlı’nın deyimi ile söylüyoruz; “Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin Edirne merkezdeki yolların bu durumunu Edirne halkı hak ediyor mu?" Edirne Belediye Başkanlığı’na karşı bu “vicdansızlık” kelimesini kullanacak mısınız? Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın, yollarla ilgili siz yaptığı şikayetler karşında partiniz neden sessiz kalıyor. Belediye başkanlığı hakkında gülerek bu vicdansızlık kelimesini kullanmayı hiç düşündünüz mü?” şeklinde konuştu.

“Hizmet noktasında köylerimiz merkezden 20 yıl ileride”

Köylerde yaşayan vatandaşların son 19 yıldır AK Parti döneminde yapılan hizmetleri çok iyi bildiklerini aktaran Başkan İba, kırk yılda bir köy ziyareti yapan CHP il Başkanının köyler hakkında bihaber olmasının şaşırtmadığını söyledi.

19 yılda köylerde altyapı, içme suyu, yol, park, bahçe gibi birçok konudaki eksikliklerin AK Parti iktidarı tarafından giderildiğinin görmezden gelindiğini ifade eden İba, “19 yılda köylerde olan değişi mi hiç mi fark etmediniz? Her konuya baktığınız gibi bunu da gülerek karşılarsınız. Hizmetler noktasında köylerimizin, şehir merkezimizden 20 yıl ileride olduğunu bütün vatandaşlarımız biliyor.” dedi.

“Altyapı projesini bile elinize gözünüze bulaştırdınız”

Yıllardır Edirne’nin kanayan yarası olan ve yerel yönetimler tarafından çözülmesi beklenen altyapı sorununu, 2020 yılında Milletvekili ve AK Parti teşkilatının destekleriyle İller Bankası tarafından çıkartılan kredi ile başlatmış olduklarını söyleyen İba, “Bilindiği üzere yıllardır CHP’li yerel yönetimler tarafından Edirne’mizin çözülmesi beklenen birçok sorunun olduğunu ve bu sorunları çözemediğinizi vatandaşlarımız net bir şekilde biliyor. Bunların başında gelen altyapı sorunumuzu da, AK Parti iktidarı ve Milletvekilimiz Fatma Aksal ile teşkilatımızın destekleriyle yapmaya başladığınızı kabul ediyorsunuzdur. Ama bu önemli projeyi bile yüzünüze gözünüze bulaştırdınız.” Diye konuştu.

“Altyapı işinin kontrolünü artık İller Bankası yürütecek”

Altyapı işinin kontrolünün İller Bankası tarafından yapılacağını belirten İba, “Edirne halkımız, yürütülen altyapı işinin yapılışı ve gidişatıyla ilgili endişe ve şikayetlerini tarafımıza yoğun bir şekilde iletmiştir. Belediye meclis üyelerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda altyapı işinin, denetiminin eksik olduğunu, yeterli olmadığını, bu sebepten işin kontrollüğünün İller Bankasınca yapılmasını talep ettik.” İfadelerini kullandı.

“Edirneliler zor şartlarda ulaşım sağlıyor”

Edirnelilerin kent sokaklarında çok zor şartlarda ulaşım sağladığını söyleyen İba, “İnşallah Edirne Belediyesi’ne verdiğimiz destek, amacına ulaşır ve önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan projemiz ile Edirne’mizin altyapı ve içme suyu sorunu tamamen çözüme kavuşturmuş olacağız.” Dedi.

Öta yandan paylaşımı kaldırdığı iddia edilen CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise paylaşımı kaldırdığını ancak sebebinin fotoğrafları Edirne Valisi'ne bilgi amaçlı attıktan sonra yapılan iyi niyetli yakalşımdan olduğunu belirterek "ben sayın Valimize köy yolu ile ilgili çektiğim fotoğrafları atarak bilgilendirme yaptım.Kendiside havaların ısınmasıyla söz konusu yolların yapımına başlanacağını söyledi.Tamamen iyi niyetli bir yaklaşım sonrası bende amacıma ulaştığımı düşünerek fotoğrafları kaldırdım."şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30