banner78
banner25

İba; "alt yapı işi belediyenin kontrolörlüğünden İller bankası kontrolörlüğüne geçiyor!"

Edirne’de iller bankası desteği ile 215 milyon TL’ye ihale edilen alt yapı işinde rakamların 450 milyon TL’nin üzerine çıkması ve sorunları da beraberinde getirmesi iktidar partisini yapılan çalışmaya yöneltti.

İlk olarak Ak parti Milletvekili Fatma Aksal’ın devreye girerek müdahale ettiği alt yapı finansman işinde kredi durdurulmuş ve sonrasında varılan anlaşma ile çalışmalar bir süreliğine yeniden başlamıştı.

Geçtiğimiz gün Edirne Belediyesi Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından gündeme getirilen kredi sorununa bu defada cevap Ak Parti İl Başkanı Belgin İba’dan geldi.

İba gazetecilere yaptığı açıklamada; İller bankası Genel müdürü ile Ankara’da görüştüklerini Çevre ve Şehircik Bakanının Edirne’ye geldiğinde konunun görüşüldüğünü belirterek “sayın bakanımız ile bu konuyu görüşmüştük.Alt yapının iller bankası kontrolünde devam edeceğini,bununla ilgili gerekli sözleşmelerin yapıldığını biliyoruz.Bundan sonra ki süreç belediyenin kontrolörlüğünden,iller bankasının kontrolörlüğüne geçecek ve alt yapı işi en kısa sürede bizimde desteğimizle tamamlanacak. Daha önce bu proje belediyenin kontrollüğün de başlamıştı, ancak vatandaşlardan gelen şikayetler, bizimde gördüğümüz işin yapılışı ile ilgili endişelerden dolayı,iller bankasının kontrolörlüğünü istedik ve Belediye başkanımız bununla ilgili “uygundur” dedi. Biz kontrol kısmını iller bankasının denetiminde devam etmesi konusunda ,meclis üyelerimizin,teşkilatımızın Belediye başkanımızın da bu konuda aynı fikirde olması sonucunda iş bu noktada iller bankasının kontrolünde devam edecek”açıklamasını yaptı.

Bilindiği gibi alt yapı işi 1 yılı aşkın bir süredir devam ediyor ve Proje 380 bin metre İçme Suyu Şebekesi ve 110 bin metre Kanalizasyon Şebekesi ve 30 bin metre Yağmur Suyu Toplama Kanalını içeriyor.Projenin şu an için yüzde 40 lık bölümü tamamlanmış durumda.Tamamlanan yerlerde ise sadece havaların ısınmasıyla asfaltlama çalışmaları başlayacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30