banner78
banner25

İba “Ak Parti’nin ülke genelindeki oyu yüzde 54.7”

Ak Parti İl Başkan vekili Nesim İba merkez köy muhtarları ile bir araya geldiği değerlendirme toplantısında Ak parti’nin ülke genelindeki oylarının yüzde 54.7 olduğunu ifade etti.

Köylerdeki sorunları muhatabından dinlemek ve yerinde çözüm önerisi oluşturmak adına İl Başkanı İlyas Akmeşe tarafından başlanan köy muhtarları toplantısının ikincisi bu sabah gerçekleşti.

Son birkaç gündür Ankara’da bulunan ve ayağının tozu ile hemen değerlendirme toplantısına katılan İl Başkan Vekili İba Merkez köy muhtarları başta olmak üzere Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi.Gerçekleşen toplantıda konuşan il başkanı Nesim İba yaklaşan seçimler öncesinde bir gazetecinin “Edirne’de anket yaptırdınız mı?” sorusu üzerine “zaman zaman bazı mesajlar atılarak anketler yapılıyor.Bu anketler genel merkez tarafından yapılıyormuş gibi algılanıyor.Bizde telefonla, mesaj sistemi ile anket yapılmıyor.Bizde yüz yüze veya,telefonla anket yapılıyor.Geçen gün yapılan anket künyesi belli olmayan bir anketti.Bu tarz anketlere itibar etmeyin. Cumhurbaşkanlığı ile ilgi en son Nisan ayın da yapılan ankette ülke genelinde yüzde 54.7 gibi bir rakam çıktı.Edirne ile ilgili elimde bir anket sonucu yok”dedi.

Köylere yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren İba 37 köyde 2018 yılı mali yılında İl Özel İdaresinden planlanan proje sayısının 21 adet olduğunu ve bunların 14’ünün yol,2 tanesinin gölet, 3 tanesinin kanalizasyon,2 tanesinin ise köy üst yapı işlerinden oluştuğunu ifade ederek toplam proje bedelinin 3 milyon TL olduğunu kaydetti.

Köylerde bulunan ve tarlalar arası iletim yolu olarak bilinen yolların İL Özel İdaresi marifetiyle düzeltileceğini ve köylünün tarlasına sorunsuz bir şekilde gidip gelebileceğini belirten İba “daha önceleri 500 metre stabilize yol yapıldığı zaman birileri övünüyordu.Biz artık bunları geçtik.Cumhurbaşkanımız artık köy yollarının soğuk asfalt olmasını istemiyor.Sıcak asfalt yollar yapılacak.KÖYDES programı kapsamında ilimize tahsis edilen 16 milyon 580 bin 885 TL’den 2 milyon 317 bin TL’si merkez ilçeye ayrıldı.Ayrılan bu ödenek ile toplam 6 adet proje alındı.Bunların 5 adedi içme suyu,1 adedi ise yol projesidir.Yol projesinde Karakasım-Orhaniye-Elçili köyleri arasında ki 6 km ‘lik yolun beton yol projesidir”şeklinde konuştu.

Açıklanan buğday fiyatına ilişkinde konuşan İl Başkan Vekil İba “birileri açıklanan fiyat ile ilgili spekülasyonlar yaratıyor.Tabam ve tavan fiyatı özellikle karıştırıyorlar.Fiyat ton başına 950 TL’den 1050 TL’ye çıktı.Bunu tavan fiyatmış gibi yansıtmaya çalışanlar var.Tavan fiyatı 950 TL’den 1050 TL’ye çıktı.Buğdayın kalitesine görede yüzde 6 artışlar olacak”dedi.

Edirne’de son zamanlarda Kakava ve Ciğer festivali yapıldığını ve bunun Edirne için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden İba, gelen konukların ağırlaması ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yerel yönetim olarak sınıfta kalındığını belirtti.

Etkinliklerin Edirne adına mükemmel olduğunu ancak biraz daha hassas dokunuşlarla dahada iyi olmasının mümkün olduğunu beliren İba “her şey güzel ama icraat kısmında sınıfta kaldık.Sonu düşünülmeden yapılmış bir programdı.Müthiş bir tanırım kampanyası başlatıldı ama gelen misafirleri doğru ağırlayamadık.Bunu iyi yönde bir eleştiri olarak ben söylüyorum.Otopark problemini çözmeleri gerekiyordu.İnsanlar tuvalet ihtiyaçlarını bile gideremez duruma gelmişti.Bu olumsuzluklar yarın öbür gün insanların gelmemesine neden olacak.O alanın manevi bir durumu var.Antik çağda bile tiyatrolar yapılmış tribün tarzı platformlar kurulabilir.Etrafına lavabo konulabilir ve bu tür bir alana çok acil ihtiyaç var”dedi.

Konuşmanın ardından Karakasım Köy muhtarı İl Başkan Vekili İba’ya 36 numaralı Karakasım Spor forması hediye etti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devem etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30