banner78
banner25

İba 460 delegenin oyu ile yeniden başkan seçildi!

AK Parti Edirne İl Teşkilatı'nın 7. Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla gerçekleştirildi. Edirne İl Başkanlığı görevine seçilen Belgin İba güven tazeledi. Kongrede konuşan Başkan İba şehri yönetenlere seslenerek, "Adımlarımız ve birliğimiz ile güçlü bir şekilde geliyoruz. Bu şehir,hak ettiği yönetimi ve hizmeti bizimle bulacak.Bu salonun kararlılığının önünde kimse duramayacak.Bu salondan Edirne’ye umut çıkacak. Adaletli hizmet çıkacak" dedi.
Kongrede bayram havası yaşandı
AK Parti Edirne İl Teşkilatı 7. Olağan Kongresi Divan Başkanlığına AK Parti Edirne Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca,Başkan Yardımcılığına İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, Katip üyeliklere Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz, Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan ve AK Parti İl Başkan Yardımcılarından Rasim Özgün seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi. Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye partililer yoğun ilgi gösterdi ve adeta bayram havası yaşandı. 
600 delegesi bulunan Edirne Ak Partide 466 oy kullanıldı. Kongreye AK Parti geçmiş dönem Genel Başkanı ve son Başbakan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhur İttifakı üyeleri, AK Partili ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılım sağladığı kongrede AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı.
AK Parti Edirne 7.Olağan İl Kongresine canlı bağlantı yolu partililere seslenen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Kovid-19 salgınıyla mücadelede en büyük etken olan aşı konusu ile ilgili müjdeli haber verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir müjdeyi paylaşmak istiyorum" diyerek 14 Ocak'ta başlayan aşılama uygulaması kapsamında aşı yapılan kişi sayısının 1 milyonu geçtiğini ifade etti.
Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 7'inci Olağan Kongresi Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Salona girişte ateş ölçümü yapılan kongrede maske ve sosyal mesafe kurallarına uyuma özen gösterildi.
Konuşmasına kuruluşlundan itibaren, AK Parti teşkilatlarında görev almış, millete hizmet davasına destek vermiş, işinden ve ailesinden fedakârlık etmiş,emek harcamış alın teri dökmüş,sandıklarda, mahalle teşkilatlarında, yönetimlerde, ilçelerde teşkilatın her kademesinde görev yapan 7'den 7'e herkese şükranlarını sunarak başlayan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, ebediyete intikal etmiş olan dava arkadaşlarına da Allah'tan rahmet dileyerek başladı.
"İnanmak başarmanın yarısıdır"
Siyasette makam, mevki ve unvanların gelip geçici olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Belgin İba; "Kalıcı olan geride hangi eserlerin, hangi başarıların, hangi fedakârlıkların bırakıldığıdır. İnanmak başarmanın yarısıdır. AK Parti kadroları olarak bizler dava ahlakı ile hareket ederek, tüm hedeflerimize ulaşacağımız inanıyoruz" dedi.
"AK Parti hizmettir, ülkemizin kalkınmasıdır"
AK Parti'nin hizmet ve ülkenin kalkınması olduğuna değinen Başkan İba; "AK Parti Cumhuriyet'imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler yolunun günümüzdeki takipçisidir. Geçmişten günümüze bugün ve gelecektir. Siz Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ettiğimiz, ülkemizin önündeki bir asrın aydınlığıdır. Velhasıl AK Parti Türkiye'dir ve milletimize hizmet yolculuğudur.Üstad Necip Fazıl’ın değimiyle "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!"şuurunda olan geleceğin AK Kadroları Genç kardeşlerim sizleri bağrıma basıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
"Milletimizin gönül rızasını kazanmak için çalışıyoruz"
Görevi devraldığı günden itibaren çıktıkları hizmet yolculuğunda milletin gönül rızasını kazanmak adına çalışmalara başladıklarının altını çizen Başkan İba; "Edirne’miz sahip olduğu tarihi, kültürel ve ekonomik değerleriyle bir dünya şehridir. Bu aziz şehrin kıymetini bilen yöneticileri olarak, ona layık olmanın çabası içerisindeyiz" dedi.
"Biz birlikte güçlüyüz, birbirimize ihtiyacımız var"
AK Parti ailesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 18 yıldır nice başarılara birlikte imza attıklarını dile getiren Başkan İba; Tüm bunları birbirimize inandığımız ve güvendiğimiz, tam bir dayanışma içinde hareket ettiğimiz için yapabildik. Biz birlikte güçlüyüz. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Devlet- Millet el ele vererek birçok başarıya imza atmaya devam edeceğimize inancımız tamdır.  Şimdi tüm teşkilatlarımızla gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 
 Burada teşkilatlarımıza da çok büyük görev düşüyor. Gayret gösterip mücadele edelim. El ele gönül gönüle bu millete olan borcumuzu birlikte ödeyelim" şeklinde konuştu.
"Edirne'mize AK Parti Belediyeciliğini getireceğiz"
Oluşturulan yönetimlerle birlikte önümüzdeki dönemde Keşan, Lalapaşa, Havsa, Yenikarpuzlu, Yenimuhacır, Esetçe ve Subaşı’nda olduğu gibi Edirne’ye de AK Parti Belediyeciliğini getirmeyi hedeflediklerini aktaran Başkan İba, 7. Olağan kongreleri sonrasında yenilenen ve güçlenen kadro ile çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.
"Edirne hak ettiği hizmeti bizimle bulacak"
Edirne'nin  ilerleyen dönemde birlik içerisinde AK Parti'nin gücüne güç katacağını vurgulayan Başkan İba; "Burada, hep birlikteyken kadim şehrimiz Edirne’mizi yönetenlere bir çift sözümüz olacak.Hedefimiz belli. Adımlarımız ve birliğimiz ile güçlü bir şekilde geliyoruz. Bu şehir,hak ettiği yönetimi ve hizmeti bizimle bulacak.Bu salonun kararlılığının önünde kimse duramayacak.Bu salondan Edirne’ye umut çıkacak. Adaletli hizmet çıkacak. AK Belediyecilik çıkacak..." dedi.
"Başarımızın sırrı samimiyetimizdir"
AK Parti'nin bugüne kadar milletin gönlündeki yerini korumasının girdiği her seçimden açık ara birinci çıkmasının sırrının samimiyetten kaynaklandığını belirten Başkan İba; "Biz milletimize verdiğimiz her sözde samimiyiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Cumhur İttifakı olarak el ele, gönül gönüle gayret göstereceğiz. Bütün vatandaşlarımızın gönlüne ve oyuna talibiz" dedi.
"Milletimize hizmet davasında yeni ufuklara yelken açacağız"
Edirne’de Gönül seferberliği başlattıklarını ifade eden Başkan İba; "Ulaşabildiğimiz herkesin dertlerini ve sıkıntılarını paylaşmak adına çok ciddi bir seferberlik oluşturduk. Cumhurbaşkanımızın çizdiği istikamet doğrultusunda inancımız var. Gayretimiz, mücadelemiz ve cesaretimiz var. Bu milletin hizmetinde olan biz teşkilatlar, omuzlarımızdaki sorumluluğun farkındayız. Hep birlikte gücümüzü, enerjimizi ve vaktimizi 2023 yılı hedeflerimize ulaşmak için kullanacağız. Gerçekleştirdiğimiz il kongremiz ile yeni ufuklara yelken açacağız. Milletimize hizmet davasını ileriye taşımak adına yeni yönetimimiz ile Edirne’mizde, yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
7. Olağan İl Kongresi'nin ülkeye, millete ve Edirnelilere hayırlar getirmesini temenni eden AK Parti İl Başkanı Belgin İba, güçlenen ve yenilenen yönetim kadrosu ile birlikte başarılı projelere imza atacaklarını söyledi.
Kongrede AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de bir konuşma gerçekleştirdi.
"İba ile hizmet çatısını yukarılara taşıdık"
Bugüne kadar bayrağı taşıyanların Edirne'ye büyük fedakarlıklarla hizmetler yaptığını ifade eden  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, İl Başkanı Belgin İba ile hizmet çıtasını yukarılara taşıdıklarını vurguladı.
"Birlik ve beraberlik içinde daha da yükseleceğiz"
Edirne'nin birlik ve beraberlik içerisinde bu kongre vesilesiyle çok daha güzel günlere bayrak açacağını ifade eden Kandemir; "Serhat şehri, bu kadim topraklar kendine yakışır ve yaraşır şekilde, birliği ve beraberliğiyle AK Parti bayrağını çok daha yükseğe dikecek, buna inanıyorum. Bu kongre de bunun fitilini ateşler duası ve temennisiyle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden her birinizi tebrik ediyor, yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından delegeler oy kullanmaya başladı.Tek aday olarak gerçekleşen kongrede 460 geçerli oy ile İba yeniden İl başkanı seçildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30