banner137
banner25

Hocaya kısa kestirdiler!
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, açılışta yaptığı konuşmada, Trakya bölge halkına hizmet edecek Balkan Onkoloji Hastanesi'ni açmanın gurur ve onurunu yaşadıklarını söyledi.
Bölgenin ihtiyacını karşılayacak düzeyde bir hastane oluşturduklarını ifade eden Duran, ''Son yıllarda refah payının yükselmesi, yaşam süresinin artması bu oranda hastalıkların, kanser olgusunun artmasından dolayı bölgeye ve Balkanlar'a hizmet edecek modern, çağdaş, tıbbın son teknik ve tedavi yöntemlerini uygulayabilecek bir onkoloji hastanesine ihtiyaç vardı. Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Başta Edirne olmak üzere Trakya ve Balkanlara yönelik hizmet vermesi amaçlanan Balkan Onkoloji Hastanesi, yaklaşık 6 milyon TL'ye mal oldu ve günde, 50'si yatılı olmak üzere 250 hastaya hizmet verecek.
Hastanenin yapılan açılışına; Vali Gökhan Sözer, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, AKP Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu, Genel Sekreter Erengül Özdemir, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, rektör adayları ve çok sayıda akademisyen katıldı.Adı Balkan Onkoloji hastanesi olan yapı içinde ise onkoloji konusunda bir bütünlük sağlanamaması ve bağlantılı olan bir çok birimin ayrı binalarda falliyet göstermesi eleştiri konusu olurken "Hastane konusunda tam donanım ve bağlantılı tada ilgili birimler akla gelir ama en az dört,beş birim ayrı bırakılmış.Bunun adı hastane değil poliklinik olur"yorumlarının yapılması dikkat çekti.
Öte yandan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'ın açış konuşmasını yapmaya hazırlandığı sırada gölgede bekleyen protokolün konuşmanın yapılacağı alana yaklaşmaması soğuk esprilerin yapılmasına neden oldu.Rektör Duran "konuşma yapacağım için yaklaşmanız gerek.Beni duyamazsınız.Güneşte geldiği için göremiyorum "deyince Ak Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'da "güneşte kısa kesin demek istiyor onun için" cevabını alınca Rektör Duran kısa bir süre cevap veremedi ve soğuk bir havanın esmesine neden oldu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30