banner137
banner25

Hedef 200 bin ziyaretçi

Bu yıl Antalya'da 8'incisi düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda Edirne'nin meşhur lezzetleri Tava Ciğer, Bademezmesi ve Edirne Peyniri ile Mis Sabunu standalardaki yerini alırken çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda konuşan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, bu tarz fuarların Edirne'ye hem turizm hem de ticari açıdan katkı sağlayacağını söyledi. 

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, TOBB’un desteğiyle ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde düzenlenen 8. Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN LEZZETLER BULUŞTU

10 bin metrekarelik alanda Anadolu’nun 12 bin yıllık birikiminin yer aldığı fuarda, Kars kaşarından Denizli buldan bezine, Van kedisinden Sivas kangalına, Tokat yaprağından Hatay künfesine, Ordu fındığından Rize çayına, Diyarbakır örgü peynirinden Muğla saraylısına, Kaman cevizinden Kırşehir pekmezine, Erzurum oltu taşından Eskişehir lüle taşına, Erzincan tulum peynirinden Maras biberine, Edirne ciğerinden Yozgat testi kebabına, Aydın incirinden Manavgat susamına kadar yüzlerce lezzet, el emeği göz nuru ürünler yerini aldı.

EDİRNE STANDI İLGİ GÖRDÜ

Beş gün boyunca açık kalacak YÖREX'te bu yıl 70 ilden 124'ü oda ve borsa, 16'sı kalkınma ajansı olmak üzere 400'ü aşkın katılımcı ve 200 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Fuarın açılışının ardından Edirne Ticaret Odası (ETSO) ve Ticaret Borsası başta olmak üzere STK temsilcileriyle çok sayıda Edirneli esnaf da Edirne standında hazır bulundu. 

ZIPKINKURT: “AMACIMIZ ÜRÜNLERİMİZİ TANITMAK”

Meşhur Tava Ciğeri, Edirne Peyniri ve Bademezmesi'yle Mis Sabunu gibi coğrafi işaretli ürünlerin standalarda katılımcılara sergilendiği fuar hakkında konuşan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne'de üretilen ürünleri tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Zıpkınkurt; “Biz de Edirne ekibi olarak şehrimizde üretilen coğrafi işaretli ürünlerimizi getirdik. Bunlar Edirne Ciğeri, Beyaz Peyniri, Bademezmesi ve Mis Sabunu. Biraz sonra açılışı yapıldıktan sonra da bunları göreceğiz. Tabi şehrimizde üretilen ürünleri biraz daha iyi tanıtmak amacıyla bu fuarlara katılıyoruz” dedi.

ZIPKINKURT: “HEM ÜRETİCİ HEM DE TURİZMCİ FAYDA SAĞLIYOR”

Bu gibi fuarların hem üreticiye hem de turizme büyük katkısının olduğunu söyleyen Zıpkınkurt; “Bu fuarlar hem üreticimize katkıda bulunacak hem de şehrimize turizm anlamında fayda sağlıyor. Dolayısıyla burada yapılan iş bağlantıları, ticari bağlantılar şehrimize döviz girdisi olarak yanıyor. Diğer taraftan da bu tanıtımlarla şehrimize turist getiriyoruz” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30