banner137
banner25

Havsa'da soğuk hava deposu açıldı!
Vali Sözer, Havsa'da yapımı tamamlanan Meyve Üreticileri Birliği Soğuk Hava Deposu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarımsal faaliyetlerde çoğaltılamayan tek şeyin toprak olduğunu belirtti.
Edirne'de alternatif ürünlere yönelerek verimliliğin arttırılması gerektiğini ifade eden Sözer, şunları kaydetti:
''Trakya'da, Edirne'de ağırlıklı olarak buğday, çeltik, ayçiçeği ekimi yapılmaktadır. Bu ürünlerde verimlilik en üst seviyeye gelmiştir. Edirne'de alternatif ürünlere yönelmek zorundayız. Bu ürünlerin en başında meyvecilik gelmektedir. Burada 2003 yılında 10 dönüm, 20 dönümle başlayan bu proje, bugün 1200 dekarlık bir alana yayılmıştır. Hedefimiz bunun on binlerce dekarlık bir alana yayılmasıdır. Yapılan soğuk hava deposu da üreticiye verilen destek açısından çok önemlidir.''
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da Trakya bölgesinin gıda ve beslenme konusunda önemli bir zenginliğe sahip olduğunu, bu zenginliğin yerli üreticiler tarafından erken fark edilmesi gerektiğini belirtti.
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise Havsa'nın ekonomik ve siyasi anlamında öncü bir ilçe olduğunu ifade ederek, projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından soğuk hava deposunun açılışı yapıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30