banner137
banner25

Hamsi gününde 300 kg hamsi tüketildi!

Edirne Karadenizliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yılda bir yenisi daha gerçekleşen “Hamsi Günü”dernek merkezinde yapıldı.

Edirne’de yaşayan Karadenizlilerin hasretini çektiği Geleneksel Hamsi Günü dernek binasında yapıldı.Yapılan etkinliğe çok sayıda Edirneli ve Edirne’de yaşayan Karadenizliler katıldı.Havanın güzel olmasının da verdiği etki ile açık havada yapılan Hamsi günü etkinliğinde kurulan mangallar üzerinde hamsiler ateşte pişerken bir başka yerde ise hamsi tavada yapıldı.

Karadeniz ezgileri eşliğinde tavaya ve ızgaraya dizilen hamsiler yine Karadeniz ezgileri ile tüketildiler.300 kilogram hamsinin tüketildiğini belirten Dernek Başkanı Yunus Ekşi “her yıl geleneksel olarak yapmış olduğumuz hamsi gününü bu yıl biraz daha farklılaştırarak bürokrasi ve Edirne halkına yaydık.Edirne Karadenizliler derneğinin amacı her ne kadar Karadenizliler derneği olsa dahi birleştirici ve bütünleştirici olduğundan böyle bir şölen yapmak istedik”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30