banner137
banner25

Haberi bile yetti!

Edirne’de bulunan tarihi Alipaşa çarşısının orta kapı kısmına asılan dev Türk bayrağı haber yapılacağı söylentisi sonrasında yerinden kaldırıldı.

Uzun zamandan buyana asılı olan ve güneşten dolayı rengi solan ve gelişi güzel asıldığı ve sonrasında kontrol edilmediği görülen Türk bayrağı haber yapılması için çekilen fotoğrafın ardından apar topar yerinden kaldırıldı.

Orta kapı’da bulunan esnafı güneşten korumak için asıldığı bariz belli olan Türk bayrağının bayrak kanununa muhalefet edecek şekilde asılı olması vatandaşlarında tepkisine neden olmuştu.Bayrağımızın renginin solmuş olması ve önemli gün ve etkiliklerde asılması gerekirken güneşin çarşı içerisine girmesine engel olmak için konulduğu açıkça görülen bayrağımızın haber yapacağımız bilgisinin ilgililere ulaşması sonrasında kaldırılması da gerek haberin etkisini gerekse kişilerin hassasiyetini de göstermiş oldu.

Bilindiği gibi 2893 sayılı bayrak kanunu madde 7 ‘de “Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez.

Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.

Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.

Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.” yazmaktadır.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30