banner78
banner25

Gürkan’ın adını kullandılar!

Vatandaşların paralarını almak için türlü yollara başvuran dolandırıcılar bu defada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın adını kullanarak vatandaşlardan para talep ettiler.

İçişleri Bakanlığı’nın defalarca uyarması,yazılı bilgilendirme mesajı atması,tv kanallarında yayınlar yapmasına rağmen halen bazı kişilerin telefonla yapılan aramalara kanmaları şaşkınlık yarattı.

Son birkaç gündür Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın adını kullanarak vatandaşları arayan bazı kişiler kimsesiz çocuklara kıyafet yardımı için para topladıklarını iddia ederek yeni bir dolandırma metoduna imza attılar.

Başkan Gürkan’ın sekreteri gibi arama yapılan telefon görüşmesinde,kişinin önce bilgilendirilerek ikna edilmeye çalışıldığı ve sonrasında Recep Gürkan’a telefonla görüştürülüyormuş gibi yapılarak para talep ettikleri öğrenildi.

Olay Recep Gürkan’a yakın olan bir kişinin telefonla aranması sonrasında ortaya çıktı.Arayan kişiler yardım topladıklarını iddia ederek para talep ettiler ve “sizi belediye başkanımız Recep Gürkan’la görüştüreceğiz” diyerek ikna yolunu seçtiler.Recep Gürkan’ın sesini tanıyan kişi ise dolandırıcıların devrede olduğunu anlayarak durumu başkan Gürkan’a aktardı.Belediye Başkanı Recep Gürkan ise arayan numaranın tespiti için ilgili makamlara başvurarak konunun araştırılmasını ve kişilerin bulunmasını talep etti.

Şu ana kadar ise bir banka şubesi kullanılarak M.K. isimli bir şahsın hesabına bir vatandaşın 10 bin TL yatırdığı biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30