banner137
banner25

Gürkan’dan Pekcan’a açık destek ve CHP’li tarifi!

CHP Belediye Başkanı Recep Gürkan ilçe kongre sürecini tamamlayan partisinin merkez İlçe Başkanlığı devir-teslim töreninde konuştu.Gürkan burada yaptığı konuşmada CHP’lilerin nasıl bir profilini tarif ederken 9 Şubat’ta yapılması planlanan İl kongresi öncesinde yendien aday olan İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’ya açık destek olduğunu belirterek “benim adayım Fevzi Pekcanlı’dır”dedi.

Partisinin Merkez İlçe Binasında önceki dönem İlçe Başkanı Nedim İşcan ile yeni dönem Merkez İlçe Başkanı Av.Burak Güngörmedi’nin devir teslim törenine katılan Belediye Başkanı Gürkan seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken partililerinin taşıması gereken özelliklerini tarif etti ve kağıt üzerinde ki üyelere seslendi.

İlçe kongreleri sürecini tamamlayan CHP’de aday devir tesliminde konuşan önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Nedim İşcan yeni seçilen başkana başarılar dileyerek ger zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini kaydetti.

Yeni Merkez İlçe başkanı Av. Burak Güngörmedi ise ekibiyle birlikte bu süreçte örgütlenme aşamalarını tamamladıklarını ve partisini iktidara taşıyacak ekiple yola çıktıklarını kaydetti.

Burada konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan ise “Gerçek anlamda Cumhuriyet Halk Partili olmak bir ünvana, bir sıfata, bir göreve bağlı olmak ya da sahip olmak değildir” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti.

“Gerçek anlamda Cumhuriyet Halk Partili olmak, hiçbir sıfatınız olmasa da bu partinin en büyük ünvanı olan parti üyeliği sıfatı ile bütün çalışmalara yürekten katılabilmektedir. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi üyesi iseniz başka ünvana ihtiyacınız yoktur! O ünvan sizin için en değerli, en anlamlı ünvandır.Çünkü mayasının temellerinin Kurtuluş Savaşı'nda atıldığı bir partinin üyesisinizdir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partinin üyesisinizdir.Bundan daha büyük bir sıfat, daha büyük bir ünvan olmadı, olamaz da.Diğerlerinin hepsi gelip geçicidir.Bakınız ne diyoruz Nedim bey için? Önceki ilçe başkanımız eski ilçe başkanımız.Bu partide çok başkanlar geldi geçti.Çok milletvekilleri geldi geçti.Çok belediye başkanları geldi geçti.Ama kalıcı olan bir tek ünvan var.O’da Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeliğidir.Onun ötesi Parti içerisinde zaman zaman dönem dönem hepimiz farklı ünvanları kazanmış, sahip olmuş olabiliriz.Ama bunlar geçicidir.Ne kadar sürerse sürsün.İster iki, dönem ister üç dönem, İster on üç dönem.Hiç önemli değil.Ama parti üyeliği ömür kadar uzundur.En uzun olan budur.En kıymetli olan da budur.En değerli olan da budur”dedi.

Parti içersinde kişilerin değişik görevlere geldiğini ve görevler verildiğini belirten Gürkan “Partimiz zaman zaman hepimize görevler verir.Kimimizi Belediye Başkanı yapar, kimimizi milletvekili,kimimizi İlçe başkanı,kimimizi yönetim kurulu üyesi.vesaire. Ama bu görevlerin soru var.Sonu olmayan tek görev Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğidir.İşte gerçek Cumhuriyet Halk partililer vede bu bilinçle hareket edenlerdir.bu duygu ile hareket edenlerdir.Bu rasyonellik hareket edenlerdir”diyerek eski yöneticilere ve görev almış kişilere gönderme yaparak “Yoksa bu parti şunu da çok gördü geçmişte. Bugün de hala görüyor, bundan sonra da görecek. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğini belli yerlere sıçramak olarak görenler de var.Belli noktalara atlamaya çalışanlar var üyeliğin üzerinden.Partimiz zaman zaman bu tiplerle, bu suretlerle karşılaşmış mıdır?Karşılaşmıştır.Yanıldığımız olmuş mudur seçimlerde geçmişte örnekleri var? Olmuştur. Biz onu gerçek partili diye seçmişizdir ama seçildikten ve o ünvanı aldıktan sonra bir bakmışız başka yerlere gitmiştir. Bizler de hata yapmışızdır üyeler olarak.Ama üyelerimizin çok büyük bir çoğunluğu artık geçmişteki hatalardan ders alarak gelecekte bunları yapmayacaktır.Ben bundan eminim!Bu geçmiş hatalar hepimize ciddi dersler, ciddi öğütler vermiştir.O yüzden bundan sonra yapacağımız tüm seçimlerde partiye emek vermiş,parti ile gönülden bağlı, partinin kendisini ihtiyacı olduğu her ortamda, her alanda, her çalışmada, parti çalışmaları içerisinde yer almış neferlerle yürüyeceğiz.Benim parti olarak en çok ihtiyaç duyduğum zamanda arkadaşım kahvede oturuyorsa, tatile gidiyorsa, gezmeye, eğlenmeye,kendine zaman ayırıyorsa kusura bakmayacak!Kimlerle yol yürüyeceğiz her zaman Cumhuriyet Halk Partisi için yürümekten yorulmayanlarla,ter akıtanlarla,emek verenlerle.Kendi zamanını çocuklarının zamanını ailesinin zamanını partisi için harcayanlarla yol yürüyeceğiz.Hiç kimse demogoji ile bu işlerin üzerinden gidileceğini zannetmesin. Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir partidir. Ulu bir çınardır. Zaman zaman yaprak dökeriz, zaman zaman yorulan dallarımıza kırılır, düşer yerlere.Ama kök hep köktür! O kök, aynı Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çizdiği yol gibi dimdik ayaktadır ve sonsuza kadar da ayakta kalacaktır”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30