banner78
banner25

Gürkan"Ben üretici kadınlar para kazansın diye izin verdim,üretici kadınlardan para kazanılsın diye izin vermedim,vermeyeceğimde!"

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan’ın Kırsalın Doğal Pazarı konusunda yaptığı açıklamaları sonrasında bazı gazeteciler toplantı çıkışı cevap hakkı doğduğu gerekçesi ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a giderek konu hakkında açıklama aldılar.

Kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Gürkan “üretici kadınlar pazarında,altını çizerek söylüyorum,üretici kadınlar pazarında ‘benim ürettiğim malım var,bunu satmak istiyorum,tezgah açmak istiyorum’diyen herkes,oranın kurallarına şartlarına uymak kaydıyla gelir,belediyeye kaydını yaptırır. Şartlara uyan bütün üretici kadınlara orada yer var. Bütün üretici kadınlara.Kim istiyorsa.Dün Ertuğrul bey üretici kadınlarımızla iki saatten fazla bir toplantı yaptı Pazar yerinde.138 kadınımız katılmış.Gelen hiç kimseye git demedik.Üretici kadın olması şartıyla”dedi.

Kurulan pazarın bazı sıkıntılardan dolayı amacından saptığını ve bunun üzerine belediye olarak devreye girdiklerini belirten Belediye Başkanı Gürkan “Ben 4-5 yıl önce,üretici kadın pazarı açılırken,üretici kadınlar para kazansın diye izin verdim.Üretici kadınlardan para kazanılsın diye izin vermedim. Buradan herkes, kim ne almak istiyorsa alsın. Ben sözü söylüyorum! Kim ne almak istiyorsa alsın. Ben üretici kadınlar para kazansın diye izin verdim,üretici kadınlardan para kazanılsın diye izin vermedim,vermeyeceğimde.Bir şehirde yasalar Pazar açmak ve kapatmak yetkisi sadece ve sadece belediyeye ait. Başka hiçbir kurumun bu izni verme yetkisi yok.Belediye izin vermediği sürece,hiç kimse bir şehirde Pazar açamaz.Pazarda yer almak.Amaç ne? Üretici kadının ürettiğini,pazarlaması,satması değil midir? Buyurun.Malı olan,satmak isteyen gelsin. Bu kadar basit”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30