banner137
banner25

Gürkan "yanlış yaptıysam adalet gelsin hesabını sorsun!"

Edirne Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 3’ü gündem dışı olmak üzere toplamda 14 madde görüşüldü.

Tüm İslam Alemi’nin ve Belediye Meclis Üyeleri’nin geçmiş Kurban Bayramını kutlayan Gürkan, “ Bu kurban Bayramı’nda ülke genelinde yaşanan kazalarda 122 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yine Hakkari’de bir şehidimiz vardı. Hain teröristler tarafından şehit edildi. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milleti’ne de başsağlığı diliyorum” dedi.

Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlanan toplantıda 10-14 Ağustos 2017 tarihleri arasında Antalya’da 78 ilden 2 bin 866 sporcunun katılımıyla Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olana Edirne Belediyesi’nin sporcusu Irmak Çetin ile Türkiye Üçüncüsü olan Güneş Takas’ın ödüllendirilmesi kararı görüşüldü. Sporcuları tebrik eden Başkan Gürkan, “Ayrıca kentimizin en önemli değerlerinden biri olan Trakya Birlik’in sporcusu Yasemin Adar, Dünya Şampiyonu olarak, ilk kadın güreşçimiz olarak tarihteki yerini aldı. Trakya Birlik’in yönetimini, Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen’i ve çalışanları tebrik ediyorum. Dünya Şampiyonumuza bir beşibiryerde verelim. Ve öneriyi maddeye ekleyelim” dedi. Madde, oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Komisyonu’na havale edilen ve planların görüşüleceği 11. Madde öncesinde AK Parti Meclis Üyesi Turgut Terzi ve MHP Meclis Üyesi Ahmet Karagülle söz alarak, Edirne’nin önünün açılması için ‘evet’ oyu kullanacaklarını söyledi.

Daha sonra söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, onaylanacak planlar ve basında çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.

Özellikle Kavgaz Bölgesi’ndeki imar planlarıyla ilgili konuşan Gürkan, “Kavgaz bölgesindeki imar planı ile ilgili birkaç bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar aldığımız bütün kararlarda; yasa gereği ilk olarak plancılar çalışıyor, meclise geliyor, meclis kabul ediyor ve bir ay boyunca askıda kalıyor. Askı süresince itirazlar varsa itirazlar alınıyor. , İmar Komisyonunca itirazlar tekrar değerleniyor. Tekrar meclise geliyor ve meclis karar alıyor. İmar olayında hiçbir zaman; zaten yasalar gereği kimsenin bir şey saklaması mümkün değil. Bizden önceki yönetimlerde de, başka belediyelerde de bu durum bu şekilde. İmarla ilgili ne karar alırsanız alın; bir ay boyunca askıda kalmalı. İtirazları tekrar değerlendirip, mecliste karar almalısınız. Böyle bir süreçte neyi ve nasıl gizleyeceksiniz” dedi.

Göreve başladıklarında söz konusu planın askıda olduğunu ifade eden Gürkan, “Tabi, askı sürecini durdurduk ve inceledik. Kentlerin güncel ihtiyaçları, ileriye dönük projeksiyonları, kentlerin yeni talepleri anlamında bir değerlendirme yaptık ve bir takım değişikliklere gittik. Bu yeni bir plan değil 2013 yıllarında

hazırlanmış bir plan. 3 tane değişiklik oldu. Şahısların kırpık hisselerini bir araya getirerek, sağlık tesisinde değişiklik yaptık. 66 dönümlük bir eğitim alanı vardı. Onu değiştirdik. 27 yıl eğitim sektöründe çalıştım. Her kademesinde görev aldım. 66 dönümü hiç kimse kamulaştırmaz. Bu kadar kamulaştırmayı hiçbir kurum yatırmamıştır. Benim talimatımla 66 dönümlük eğitim kampüs alanını 5’e böldüler. 5 ayrı yere eğitim kampüsü yapılabilecek. Yeşil alanla ilgili bir değişiklik yapıldı. Yeşil alanlar dağınıktı. Yeşil alanların bir araya toplanmasını istedim. 130 bin metrekare bir yeşil alanı bir araya topladık. Buraya kent park yapacağız. Trakya’da böylesine büyük bir kent park yok. İçerisinde yürüme alanları, havuzları, kafeleri olacak” ifadelerine yer verdi.

Planla ilgili 6 itiraz dilekçesi verildiğini anlatan Gürkan, “3 tanesi dava açtı. Yürütme durdurma kararı alındı. Hiç birinde planla ilgili olumsuz bir şey yok. 25 binlik planın çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması gerekir dediler. Bu planı geçtiğimiz yıl kabul ettik, askıya çıkardık, bütün süreçler bitti. Tapulama işlemleri bitti. Ruhsat aşamasına geldik. 7 ay sonra ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylaması gerekir, ruhsat vermeyin’ diye bir yazı geldi. Oysa kanun 15 gün içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirilir. Biz bildirdik. Neden 7 ay sonra itiraz geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bayramdan önce planlarımızı onayladı. Şimdi bizin onaylayacağımız 5 bin ve binlik planlar aslında bizim bir yıl önce onayladığımız planlar. Yeni bir şey yapmıyoruz. 2016 Nisanı’nda 25 binliğe bağlı 5 binlik ve binlik planları; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce yaptığımız 25 binlik planı aynen onayladığı için bizde geçen yılki 5 binlik ve binlik planları; plana uygunluk açısından tekrar onaylıyoruz, yoksa bir değişikli söz konusu değil. Planın iptal olduğu falan yok” dedi.

Edirne doğuya doğru gelişen ve otomobil kullanan sayısının çok olduğu bir şehir olduğunu anlatan Gürkan, “Belediyeye ait arazileri böldürdüm. 2 tane 4 dönümlük alanı belediye adına benzinlik olarak koydurdum. 2 tane benzinliği konut arsası olarak satsaydım; ikisini de 12 milyon TL’ye satabilirdim. 2 benzinliğin değeri 12 milyon'dan kat ve kat çok olur. Ben isteseydim 2 benzinliği herhangi bir vatandaşın arsasına koyardım; farkında bile olmadı kimse, kanuni bir işlem üstelik ama ben Edirne Belediyesi’nin kasasına girsin istedim. Kötümü yaptım. Edirne Belediyesi adına 2 tane benzinlik koyarak, yanlış yaptıysam adalet gelsin hesap sorsun” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30