banner78
banner25

Gürkan ve Pekcanlı İstanbul seçimlerini değerlendirdi!

23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri için sahada olan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ayaklarını tozu ile seçim zaferini değerlendirdiler.

CHP İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere sonuçları değerlendiren Pekcanlı ve Gürkan seçim zaferinde katkılarının büyük olduğunu belirterek tüm il ve ilçe örgütleri ile sahada olduklarını ve etki edebilecekleri ne kadar seçmen varsa temas sağladıklarını kaydettiler.

Pekcanlı yaptığı açıklamada; “yinelenen seçimlerin tekrarında 806 bin civarında bir fark yaşandığı ve geçen seçimlerde 13 bin oy farkı kabul edemeyenler bu fark karşısında nasıl bir açıklama yapacaklar çok merak ediyorum doğrusu”dedi.

Pekcanlı 1.5 aydır İstanbul’da bazı bölgelerde yoğun olarak çalıştıklarını ifade ederek “bu süreçten sonra ciddi bir çalışmanın karşılığını halkımız dün akşam verdikleri oylarla gösterdiler.YSK 800 bin’in üzerinde farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na tekrar verdi. Geçen seçimlerde 13 bin oy farkı kabul edemeyenler bu fark karşısında nasıl bir açıklama yapacaklar çok merak ediyorum doğrusu.İstanbul’da sevgi ve hoşgörü kazandı”dierek yaşanan zaferin siyaset ötesi bir başarı olduğunu kaydetti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise İstanbul seçimlerinin yoğun ve yorucu olduğunu belirterek kendi adaylık döneminde bile bu kadar yorulmadıklarını ifade ederek “İstanbul demek Türkiye demek.Çünkü; İstanbul’da Edirne nüfusuna kayıtlı 120 bin civarında hemşerimiz yaşıyor.Öncelikle İstanbul’a ve tüm Türkiye’ ye ve demokrasimize bu seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.Vatandaşın,halkın hiç kimsenin yanında sonsuza kadar kalmayacağının da önemli bir göstergesi oldu bu seçimler.Halk ne zaman, ne yapacağına kendisi karar verdiğini bir kez daha gösterdi.Elbette hepimizi dinliyor, hepimizin fikirlerini alıyor, yapacaklarına bakıyor ama halk,millet iradesi kendi üzerinde hiçbir gücü tanımadığını bu seçimlerle bir kez daha ortaya koydu.Milletin iradesi tecelli ettiği ortaya çıktı,gerçekleşti. Eğer bu bağlamda bu seçimlerin hem partimize,hem sevgili Ekrem İmamoğlu'na ama öbür taraftan da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne,Türk milletine ve demokrasimize hayırlı uğurlu olmasına temenni ediyorum”dedi.

İstanbul’da Trakyalıların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde seçim çalışmalarına katıldıklarını ve bu yönde kendisinin de oralara tanındığını görmenin son derece memnuniyet verici olduğunu altını çizen Gürkan “İstanbul'da il örgütünün ilçe örgütlerinin bizim hemşerilerimizin daha yoğunlukta olduğu ilçeler de görevlendirmeleri neticesinde çalıştık.Hemşerilerimizin büyük bir çoğunluğunu ziyaret ettik.Derneklerini ziyaret ettik. Çünkü İstanbul'da yöre dernekleri hemşeri dernekleri önemli bir yer tutuyor bütün vatandaşlarımız için.Her ilin, her ilçenin bazen köylerin yöre dernekleri var bir çoğunu ziyaret ettik birçoğuna da Fevzi Başkanla da beraberdik. Ben burada İstanbul'da yaşayan bütün Edirne'li hemşerilerimizi bir kez daha bizi karşılarken gösterdikleri o misafirperverlik,sıcaklık gönülden dostluk için bir kez daha hepsini çok teşekkür ediyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30