banner78
banner25

Gürkan “Valilik ile beraber uyum içinde çalışıyoruz!”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan pandemi döneminde alınan tedbirlerin belediye ekipleri tarafından harfiyen uygulandığını belirterek yeni ek tedbirler kapsamında da uygulamaların devam edeceğini kaydetti.

Gazetecilerle bir araya gelen ve yeni tedbirlere ilişkin açıklama yapan Recep Gürkan Edirne Valisi Ekrem Canalp başkanlığında çalışmaları uyum içerisinde sürdürdüklerini belirtti.

Salgının başladığı günden bu yana yoğun olarak aralıksız çalıştıklarını kaydeden başkan Gürkan “Mart ayından bu yana Edirne’de Sayın Valimizin başkanlığında gerçekten çok entegre bir çalışma gerçekleştirdik. Mart’tan bu yana kesintisiz Edirne Valiliği ekipleri, Edirne Belediyesi ekipleri kimin sorumluluğunda olduğuna bakmadan bütün imkanlarımızı, enerjimizi, makinemizi, ekipmanımızı, personelimizi birlikte kullanarak Edirne’de gerçekten çok uyumlu ve halkın yararına olan bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışma kesintisiz devam etti ve hala devam ediyor”şeklinde konuştu.

Pandemi tedbirlerinde büyük fedakarlıklar yaptıkların belirten Gürkan; her şeyi halk sağlığı için yaptıklarını ifade ederek “gümrük kapılarından tutun Cuma Pazarı’na, sebze-meyve pazarlarına, halkın ortak açık-kapalı alanlarına, denetimlere aklınıza pandemiyle ilgili ne geliyorsa hepsini başarıyla yürüttük, başarıyla yürütmeye devam edeceğiz. Bu konuda ne bir personel tasarrufunda bulunduk ne ekonomik tasarruf ne de ‘Şu maliyeti belediye veya valilik üstlensin’ gibi bir tartışmaya girdik. Edirne’de neyimiz varsa ne imkanımız ne gücümüz varsa hepsini halkımız için kullandık. Kullanmaya da devam ediyoruz”dedi.

İş yerlerine getirilen kısıtlama sonrasında sokakta yaşayan kedi ve köpekler içinde sıkıntıların yaşanabileceğini başından beri bildiklerini aktaran Gürkan “can dostu” olarak nitelendirdiği sokak canlıları içinde gereken tedbirleri aldıklarını 80 ton’luk kuru mama alım işini ihale ettiklerini kaydetti.

Gürkan “sokaklardaki canlılarımızı da unutmuyoruz. Pandemiyi öngörerek geçtiğimiz yılın 2 katı beslenmeleri için mama temin ettik. Bu akşamdan itibaren restoranların, kafelerin saat 20:00’den itibaren kapanacak olması, paket servise geçecek olması elbette en çok lokantalardan, yemek üreten merkezlerden almış olduğumuz yemek desteğinin azalmasına neden olacağını gördüğümüz için bu takviyeyi sokak hayvanlarına mama olarak sürdüreceğiz. Arkadaşlarımız bununla ilgili de tedbirleri aldılar. Bir eksik bir sıkıntı yok. Şunu da söylemek isterim. Vatandaşlarımız bu konuda gerçekten çok duyarlı. Bize sokaklarda beslemeyle ilgili her zaman destek oluyorlar. Ne olur bu beslemeleri yaparken gelişi güzel değil, besleme noktalarında yapalım ki bu sefer sokak köpeklerinden rahatsız olan vatandaşlarımızın ya da onların toplanmasına olanak verecek ya da çevreyi kirletecek hususlardan vatandaşlarımızın kaçınmasını rica ediyoruz. Bu konuda bize ulaşabilirler. 153’ü arayabilirler. Biz her zaman tüm canlıların yaşama haklarını sonuna kadar korumaya ve onlara destek olmaya kararlıyız ve bunu sürdüreceğiz.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30