banner137
banner25

Gürkan seçimleri değerlendirdi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de seçimlerin sakin geçtiğini belirterek sandığa gidip oyunu kullanan vatandaşlara teşekkür etti. CHP ve İYİ Parti il ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Gürkan, tüm şehre eşit bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı'nın Edirne Belediye Meclisi 31 kontenjanından 19'unu, Cumhur İttifakı'nın da 12 üyesini kazandığını ifade eden Gürkan, "Cumhur İttifakı belediye meclis üyelikleri seçimine itiraz etti, biz 70 oy daha alırsak biz 20 meclis üyesi onlar 40 oy daha alırsa 13 meclis üyesine ulaşmış olacaklar. Bununla ilgili bizimde itirazımız var." dedi.

Sonuçları değerlendiren Gürkan, sandığa gitmeyen vatandaşların neden gitmediği ve oylarının düştüğü mahallelerde de bunun nedenleri hakkında analiz yapacaklarını belirtti.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelerin hizmet alması noktasında iktidarın kendilerinde olduğunu ima eden sözünü söylemesi üzerine Gürkan “Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza oy vermedim!Ama benim de Cumhurbaşkanım bu ülkedeki 82 milyonun da Cumhurbaşkanı. Ben hep saygılı davrandım.Asla olumsuz bir şeyimi kimse bulamaz. Yine aynı saygıyı göstermeye devam edeceğim.Edirne’ye her geldiğinde gittim; “hoş geldiniz” dedim. En son geldiğinde dair bunu yaptım yinede yağacağım.Bunu tüm Bakanlarımıza yaptım.Çünkü ben tüm Edirnelilerin belediye başkanıyım.Tüm Edirnelileri temsil ediyorum.Ben sadece Cumhuriyet Ak partilileri veya iyi partilileri değil, Ak partilileri MHP'lilerin tümünü temsil ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da sadece kendisine oy verenlerin değil, tüm Türkiye'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla ne ben, ne de kendim için bir şey istiyorum.Ben sadece projelerimi iletirim, taleplerimi iletirim”diyerek Cumhurbaşkanı’nın seçim öncesi söylemiş olabileceği muhtemel bir söze fazla takılmaya gerek olmadığını ifade etti ve “Biz Cumhurbaşkanlığı makamında kim oturuyorsa ona devletimizin başı olarak saygımızı göstermeye devam ederiz. Çünkü kişiler değildir asıl olan devlettir!Orası Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün de koltuğudur.Asla saygısızlık yapmadım asla da saygısızlık yapmam.Devlet terbiyem gereği de sayın Cumhurbaşkanı ile bir tartışma içine girmem”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlere 3 gün kala bir televizyon kanalında “Ak parti’ye geçmek için bize geldi”şeklindeki konuşmasına da açıklık getiren Gürkan “benim geçmişte AK Parti'ye belediye başkanıyken geçmeye çalıştığı mı,ama kabul etmediklerini söyledi.Buradan sesleniyorum sayın Cumhurbaşkanımıza! Kim o bilgiyi verdiyse kesinlikle yanlış bilgi vermiş.Bana teklif getiren AK Parti'nin hem yerel, hem genel düzeydeki isimleri bende saklı.Sayın Cumhurbaşkanımız arzu ediyorsa, uygun görüyorsa kendisine açıklayabilirim ve herkesin istediği yerde kameraların önünde yüzleşebilirim.Benim hiçbir zaman başka bir partiye geçme talebim de, niyetim de, düşüncemde hiçbir dönemde olmadı.Bana çok teklif geldiği doğrudur.Bu isimleri de devlet terbiyem gereği sayın Cumhurbaşkanımızdan başkasıyla asla paylaşmam.Arzu ediyorsa derhal kendisi ile paylaşmaya hazır olduğumu her zaman ifade ediyorum.Kendisine tekrar Edirne halkının samimi duygu ve saygılarını sunuyorum”dedi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir de Millet İttifakı'nın seçimleri başarıyla tamamladığını söyledi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise seçim döneminde kendilerine suçlamalarda bulunanlarla ilgili hukuki işlem başlatacaklarını kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30